Noul Mercedes-Benz Clasa A va fi fabricat si in Ungaria

2019 Mercedes-Benz Clasa A

Nu au trecut prea multe saptamani de cand Mercedes-Benz a inceput oficial productia noului Clasa A, lucrarile de asamblare incepand pe liniile fabricii Rastatt, in Germania. Ei bine, modelul hatchback in cinci usi a ajuns, de curand, si pe liniile de productie ale fabricii din Kecskemét, in Ungaria.

Localizata la aproximativ 90 de km la sud de Budapesta, aceasta este prima fabrica din afara Germaniei care produce a patra generatie a Clasei A inlocuind, pe liniile de asamblare, modelele din Clasa B. Nu va faceti griji, insa, conform fotografiilor spion, miniduba Mercedes va ajunge la o noua generatie.

Noul Clasa A se alatura, pe linia de productie a fabricii din Ungaria, modelelor CLA si CLA Shooting Brake. Se pare ca gigantul german a investit recent in aceasta locatie, cu intentia de a o pregati pentru noile generatii de masini compacte ale marcii.

Asa cum v-am informat deja, aceasta gama a crescut recent cu un nou membru, versiunea mai lunga a sedanului Clasa A, vandut exclusiv pe piata chineza, iar doua noi modele aflate pe planseta designerilor vor ridica numarul masinilor din aceasta clasa la opt.

Revenind la noul Clasa A, pentru a sarbatori inceperea productiei, ucenicii de la fabrica din Rastatt au creat, la o imprimanta 3D, un model de volan aparte. Acesta este dotat si cu un ecran pe care muncitorii germani pot incarca mesaje pentru celelalte fabrici ale marcii care se vor ocupa de acest model, marca germana urmand sa plimbe acest "simbol" de la o fabrica la alta.

Se pare ca urmatoarea destinatie va fi Finlanda, mai exact fabrica din Uusikaupunki, unde noul A-Class va fi asamblat de partenerul local Mercedes, Valmet Automotive.

Cat despre fabrica din Kecskemét, aceasta are aproximativ 4.000 de angajati si a produs, anul trecut, mai mult de 190.000 de masini. Primul model de serie care a iesit de pe liniile de asamblare a fost Clasa B, eveniment care s-a intamplat in 2012. Un an mai tarziu, a venit randul lui Mercedes-Benz CLA, iar din 2015, fabrica din Ungaria asambleaza si modelul CLA Shooting Brake.

Ne mai ramane sa aflam, in lunile viitoare, unde va produce gigantul german urmatoarele doua noi modele compacte, sedanul Clasa A cu ampatament normal si versiunea crossover GLB.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter