Mercedes-Benz CLA, noul coupe cu patru usi

Dupa ce pe piata au aparut cateva fotografii-spion ale modelului CLA, cei de la Mercedes-Benz l-au aratat in sfarsit lumii. Este vorba un model coupe cu patru usi, care va fi lansat ceva mai tarziu, in acest an. Asa cum se poate observa din poze, modelul este putin schimbat fata de Concept Style Coupe, lansat anul trecut.

Sub numele de cod C117, CLA foloseste noua platforma cu tractiune fata de la Mercedes. Pentru acest model, compania a renuntat la amplasarea logitudinala a motorului combinata cu tractiunea spate si a preferat un propulsor montat transversal si tractiunea fata. Clientii pot opta si pentru tractiunea integrala, evident, contracost. Modelul are o lungime de 4,6 metri, o latime de 1,7 si inaltimea de 1,4, asa ca CLA este mai mare fata de actualul model din clasa C.

Sub capota, gasim un motor de 1,6 dezvoltat alaturi de cei de la Renault, care pune la dispozitia soferului 120 de cai putere. Exista si o versiune mai puternica, un propulsor de doi litri turbo, cu 208 cai putere. CLA va dispune si de o motorizare Diesel, un motor de 2,1, cu 170 de cai putere.

Mai tarziu, modelele vor putea fi echipate si cu un motor de doi litri, creat de AMG, din care inginerii au reusit sa “scoata” 348 de cai. Masinile poti fi echipate cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte sau cu una automata cu 7 trepte si dublu-ambreiaj. Singura veste proasta este ca primele modele CLA nu vor avea tractiune integrala. In materie de siguranta, reprezentantii Mercedes sustin ca modelul va obtine cinci stele la testele EuroNCAP.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter