Mercedes-Benz cerceteaza conceptul de 'incredere informata' cu ajutorul autovehiculului interactiv

Articol scris de Adi S., in data de 11 Februarie 2019

In ultimii ani, se vorbeste tot mai des despre masinile autonome si despre cum vor schimba acestea viitorul pe care il stim cu totii astazi. Reactiile celor din jur sunt extrem de diverse in acest sens. Unii sunt extrem de entuziasmati cu privire la beneficiile pe care le-ar putea aduce aceste masini autonome, in timp ce altii se declara sceptici.

Mai mult decat atat, au existat de-a lungul timpului si niste voci extrem de avizate care transmiteau un semnal de alarma in acest sens, spunand ca oamenii nu vor fi prea curand atat de increzatori in aceasta tehnologie pentru a se lasa in grija unei masini autonome.

Ei bine, se pare ca acest lucru a fost observat si de cei de la Mercedes-Benz, care considera ca in viitor, conducerea autonoma va deveni parte integranta a mobilitatii. De asemenea, acestia vorbesc despre empatie si despre incredere, factori cheie care ar putea duce in cele din urma la o acceptare a autovehiculelor autonome.

Conform crezului germanilor, pentru ca oamenii sa aiba incredere in masini, acestia trebuie sa poata intui imediat urmatoarele miscari pe care le va face autovehicului autonom. In acest sens, cei de la Mercedes-Benz cerceteaza conceptul de “incredere informata” cu ajutorul “autovehiculului interactiv”.

La baza acestui autovehicul interactic se regaseste un autoturism Clasa S, cu semnalizari luminoase 360°. Luminile turcoaz de pe plafon indica modul de conducere autonom si ofera informatii cu privire la urmatoarele actiuni.

Spre exemplu, semnalul luminos intermitent indica faptul ca masina va frana, in timp ce semnalul luminos rapid arata ca, in scurt timp, masina se va pune in miscare. De asemenea, sunt testate si niste concepte alternative de lumini, care le-ar putea indica si pietonilor sau celorlalti participanti la trafic ca masina respectiva se afla in modul de conducere autonoma.

Cei de la Mercedes-Benz au realizat mai multe studii in acest sens, ajungand la concluzia ca pietonii prefera comunicarea 360° si culoarea turcoaz atunci cand vine vorba despre acest subiect. Prin aceste semnale luminoase, pietonii ar putea capata mai multa siguranta in masinile de pe sosea.

Mai mult decat atat, cei de la Mercedes-Benz iau in considerare solutii pe termen lung cu scopul de a facilita “increderea informata” intre oameni si masini. Spre exemplu, prin aceasta comunicare 360°, caroseria clasica devine un “Exterior Digital”, prin care se poate comunica cu pietonii si cu ceilalti participanti la trafic. Ramane de vazut cum vor evolua proiectele celor de la Mercedes-Benz in aceasta directie!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Renault a prezentat oficial conceptul Kangoo ZE, o masina de expozitie al carei nume ne spune aproape totul despre ea. Este vorba doar despre o idee despre ce va insemna...
de - 24 Aprilie 2019
Audi sarbatoreste in aceasta perioada, de vreme ce modelul R8 V10 implineste 10 ani, si nu oricum ci cu o editie speciala Decennium dar, cu toate acestea, viitorul supermasinii este...
de - 24 Aprilie 2019
Soferi din nu mai putin de 11 tari europene au participat la un studiu in legatura cu cele mai uzuale obiceiuri la volan. Soferii care au fost intervievati in acest...
de - 23 Aprilie 2019
Masinile electrice se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare pe unele dintre cele mai importante piete europene, cum ar fi Norvegia sau Germania. Totusi, putem vedea...
de - 23 Aprilie 2019

Cele mai noi anunturi

10000.00 EUR - 24 Aprilie 2019
5999.00 EUR - 24 Aprilie 2019
4998.00 EUR - 23 Aprilie 2019
3750.00 EUR - 23 Aprilie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare