Mercedes-Benz va opri productia modelului AMG SL 63 la finalul acestei luni

Mercedes-Benz SL63 AMG

Conform celor mai recente informatii, productia versiunii de top Mercedes-AMG SL 63 se va opri la finalul lunii mai 2019. Presa de specialitate sustine ca informatiile vin chiar de la AMG, dar nu avem inca o confirmare oficiala.

Cu toate acestea, presa a discutat mult despre motivul opririi productiei, care ar putea avea legatura cu dificultatile producatorului german de a face din motorul V8 bi-turbo de 5,5 litri un propulsor care sa respecte normele de poluare europene.

Ca dovada a acestei teorii sta si faptul ca Mercedes-Benz a redus, in Europa, puterea cu 13 cai, pana la 563 de cai, in timp ce, in Statele Unite, puterea ramane la 577 de cai.

In plus, site-ul oficial german al producatorului nu mai prezinta modelul SL 63 ca facand parte din oferta, dar pe pagina americana masina inca exista.

Sa nu uitam ca retragerea de pe piata a modelului SL 63 vine dupa ce Mercedes-Benz a renuntat, anul trecut, la modelul SL 65, echipat cu motorizare V12.

Seful de la AMG, Tobias Moers, a declarat ca piata pentru propulsoarele V12 s-a schimbat, motiv pentru care, in viitor, motoarele V12 Mercedes-Benz vor echipa exclusiv doar produsele Maybach.

Specialistii de la Mercedes-Benz lucreaza din greu la o noua generatie SL, care va inlocui actualul model, pe piata inca din 2013. Informatiile indica faptul ca noua versiune va fi construita pe aceeasi arhitectura sport modulara intalnita si pe noua generatie AMG GT.

Telul dezvoltatorilor este acela de a crea un model roadster mai sportiv decat varianta actuala insa la fel de confortabil ca un cruiser. Acoperisul texil il va inlocui pe cel solid si vor aparea si scaune mici pe partea din spate.

Mai mult decat sigur, va fi valabila si o propulsie hibrida, noul SL fiind valabil chiar si cu tractiune integrala. Conform sefului Departamentului de design al marcii, Gorden Wagener, stilul noii generatii va evoca spiritul modelului original 300 SL, asa ca de-abia il asteptam.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Mercedes-Benz

Newsletter