Mercedes amana startul vanzarilor pentru AMG One

Hypercarul Mercedes-AMG One este asteptat cu entuziasm de toti pasionatii auto, insa producatorul german s-a vazut nevoit sa recunoasca ca vanzarile nu vor putea fi demarate decat peste doi ani!

Mercedes amana startul vanzarilor pentru AMG One

In toamna anului trecut aflam ca noul Mercedes-AMG One (numit la acea vreme Project One) urmeaza sa fie gata in cel mai scurt timp posibil, informatie care i-a entuziasmat fara doar si poate pe toti fanii producatorului german si nu numai.

La acea vreme, ni se spusese ca bolidul era testat intr-o locatie secreta din Marea Britanie, specialistii constructorului avand sarcina de a face ultimele modificari pentru ca totul sa fie in regula. In acelasi timp, clientii care il comandasera se intalnisera la Munchen pentru a isi configura masinile si pentru a semna un contract oficial de cumparare.

Asa cum cei mai multi dintre voi stiti deja la acest moment, hypercarul era programat sa fie echipat din punct de vedere tehnic cu unitatea de motorizare de pe Mercedes F1 W07 Hybrid.

Totusi, se pare ca specialistii din cadrul producatorului german au ajuns in cele din urma la concluzia ca instalarea unui propulsor specific competitiilor de tipul Formulei 1 intr-o masina de strada nu este o misiune atat de usoara. Astfel, se pare ca oficialii Mercedes au luat decizia a amana vanzarile lui AMG One pana in 2021!

In contextul in care termenul de dezvoltare a fost prelungit in cele din urma, oficialii producatorului german ar putea folosi o unitate de motorizare mai noua.

Chiar si asa, la baza se va regasi aceeasi unitate de motorizare turbo pe benzina cu capacitate de 1.6 litri, care va lucra in combinatie cu o cutie de viteze robotizata cu opt trepte, cu cinci propulsoare electrice si cu niste baterii Li-Ion.

Impreuna, intreg ansamblul de motorizare ar urma sa genereze peste 1.000 de cai putere, ceea ce este cu adevarat impresionant pentru o masina de strada!

Cei care sunt interesati de precomandarea unui astfel de bolid, trebuie sa achite un avans in valoare de 500.000 de euro. Cu aceasta ocazie aflam ca nu toate exemplarele au fost deja vandute, asa cum se vehicula in toamna anului trecut.

Asa cum probabil ca stiti deja, AMG One va fi produs intr-o editie limitata de doar 275 de exemplare. DIntre acestea, doar 55 sunt destinate pietei de peste Ocean. Pretul de start al unui astfel de bolid porneste de la 2.7 milioane de dolari!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Mercedes-Benz

Newsletter