McLaren-Honda, reteta succesului?

Acum ca McLaren are o divizie de masini de strada, fanii marcii incep sa saliveze tot mai mult. Compania a anuntat ca urmatoarea masina de serie va fi 911-fighter. Cum Honda a anuntat recent un parteneriat in Formula 1 cu McLaren, sa ne asteptam oare ca acest model sa primeasca un motor creat de Honda? Ideea nu e atat de nebuna pe cat suna.

Pe vremea cand Mercedes-Benz detinea cea mai mare parte din McLaren, a fost produs Mercedes-Benz SLR McLaren, o supermasina de 615 cai putere, cu un motor V8 de 6,5 litri dezvoltat de AMG. Cei de la Honda spun ca nu puteau rata ocazia de a crea un motor mai mic, un V6 turbo, mai ales ca, din 2014, toate echipele de Formula 1 vor trece de la motoarele 2,4 V8 la propulsoare 1,6 V6.

In plus, din 2015, Honda se va intoarce in cursele de Formula 1 ca furnizor de motoare pentru McLaren. Echipa, care se va numi McLaren-Honda, reaminteste de cele doua nume care dominau cursele de Formula 1 in anii 80 si 90. Din 1988 pana in 1991, McLaren-Honda a castigat atat titlurile la piloti, cat si la constructori. Deci, mai e nebuneasca ideea?

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter