McLaren si-a prezentat versiunea Grand Tourer in haina de serie!

McLaren Grand Tourer

Intalnit pentru prima data la inceputul lunii martie, noul grand tourer pregatit de McLaren se intoarce pe drumurile publice, in noi imagini care sunt menite sa starneasca "apetitul" celor care nu duc lipsa de bani in portofel.

Cel mai important lucru este, insa, ca producatorul promite sa smulga camuflajul de pe model pe 30 aprilie. Pentru noi, ideea unui model McLaren mai confortabil, care sa reuseasca si viteze mai mari, este una destul de ciudata.

Nu stim care este, deocamdata, numele modelului, cei de la McLaren referindu-se la el ca la inca un Grand Tourer. Oficial, ceea ce vedem in fotografie este forma finala a masinii, fara componentele false de pe coupe, pe care le-am vazut in imaginile anterioare.

In plus, noile fotografii ne prezinta o parte spate ceva mai curbata, dar si guri de aer noi, pe aripi. Nu lipsesc stopurile extem de subtiri si nici perechea de guri cromate ale sistemului de esapament, care vor atrage atentia imediat datorita constrastului de design cu restul masinii.

In fata, designul este destul de simplu, cu partea din fata ceva mai jos si faruri ascutite. Parbrizul este mare si ajunge putin pe partile laterale, asa ca va oferi o vizibilitate mai buna decat alte modele.

In acest moment, McLaren a confirmat doar ca acest Grand Tourer va fi propulsat de un motor bi-turbo V8.

"E vorba despre o masina gandita pentru distante lungi, care insa va oferi si confortul si spatiul pe care il asteptati de la un Grand Tourer. Ceea ce difera este nivelul de agilitate experimentat in premiera in acest segment", spunea presedintele consiliului de administratie al marcii, Mike Flewitt, atunci cand a anuntat modelul.

Urmatorul pas in procesul de dezvoltare a masinii este o excursie de peste 1.600 de km, de la centrul de dezvoltare McLaren de langa Barcelona (Spania) pana la sediul companiei din Woking (Anglia). Pentru a testa nivelul de confort din masina, cei doi piloti planuiesc sa faca aceasta calatorie fara oprire si cu toate bagajele la bord.

Fotografia atasata acestui articol a fost facuta de Alex Alexiev, care lucreaza ca designer la McLaren, asa ca se poate vedea diferenta dintre o fotografie spion si una oficiala. Din pacate, in imagine vedem si acele componente de care spuneam ca producatorul a scapat. Cum va place noul bolid McLaren?

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: McLaren

Newsletter