McLaren exclude dezvoltarea unui hypercar electric

Intr-o perioada in care marea majoritate a producatorilor auto vorbesc despre electrificare, oficialii McLaren fac un pas in fata si anunta ca lansarea unui hypercar electric este exclusa in momentul de fata.

McLaren Senna

Producatorul britanic explica totodata si care sunt motivele pentru care nu ia in calcul pentru moment dezvoltarea unui asemenea hypercar, echipat cu un sistem de propulsie electric.

La ora actuala, bateriile dedicate masinilor electrice au o greutate destul de ridicata, ceea ce s-ar putea dovedi a fi o problema destul de delicata pentru cei de la McLaren. Si asta dintr-un motiv extrem de simplu, greutatea bateriei urmand cel mai probabil sa afecteze performantele hypercar-ului, ceea ce nu este de dorit!

Asa cum probabil ca va aduceti aminte, cei de la McLaren au prezentat in urma cu aproximativ un an noua strategie Track25, prin care a anuntat ca isi propune sa lanseze nu mai putin de 18 modele noi pana in anul 2025. Este un efort urias din partea producatorului britanic, care ar urma sa isi mareasca productia anuala cu aproape 75%.

Mai exact, conform informatiilor, cei de la McLaren vor ajunge la o productie anuala de aproximativ 6.000 de unitati in urmatorii sapte ani. Trebuie sa recunoastem, este un plan extrem de ambitios al producatorului britanic, iar asta se vede si din punct de vedere financiar.

Reprezentantii constructorului au anuntat investitii in valoare de nu mai putin de 1.2 miliarde de lire pentru a putea face posibila o asemenea productie!

In aceste conditii, este clar ca cei de la McLaren se vor concenta in perioada urmatoare pe hibrizii plug-in. Mai mult decat atat, britanicii isi propun ca modelele hibride plug-in sa asigure jumatate din vanzarile producatorului incepand cu anul 2022.

Astfel, planurile indica faptul ca cei de la McLaren isi doresc ca fiecare model din gama sa beneficieze de cel putin o versiune hibrida. Ramane de vazut cat de mult vor fi apreciate aceste versiuni plug-in hybrid si cat de bine vor fi vandute acestea in anii urmatori!

In contextul in care McLaren a anuntat oficial ca se va concentra in aceasta directie in urmatorii ani, era aproape evident ca britanicii nu se gandesc serios la dezvoltarea unui model electric in viitorul apropiat. Acest lucru il stim acum si in mod oficial, reprezentantii McLaren anuntand ca pentru moment un hypercar electric este exclus, motivul principal fiind acela al greutatii mult prea mari a bateriilor!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: McLaren

Newsletter