Mazda promite modele mai mari si noi motorizari in sase cilindri!

Mazda Vision Coupe Concept

Asa cum v-ati dat, probabil, seama, Mazda este in continua miscare. Noul si mai performantul model Mazda3, versiunea imbunatatita a sedanului 6 sau varianta crossover CX-5 fac din portofoliul Mazda unul mai atragator decat vreodata.

Ei bine, in acest moment, producatorul japonez promite ceva care ne-a luat oarecum pe neasteptate, ceva extraordinar dar care va fi bine primit: construirea unor motoare cu sase pistoane in linie.

In cel mai recent raport pentru investitori al marcii, cel din luna martie, compania a confirmat, fara surle si trambite, un nou motor cu sase pistoane in linie, cu tehnologie Skyactiv-X, dar si un propulsor in sase pistoane diesel, Skyactiv-D.

Asta inseamna ca Mazda se alatura celorlalti producatori auto, printre care Audi, BMW, Jaguar sau Mercedes-Benz, in efortul de a readuce pe piata acest motor. Planurile despre care vorbim, dar si cateva note separate, pot fi gasite pe pagina 26 a acestui raport.

Printre ele intalnim o noua versiune a foarte laudatului limbaj de design Kodo al celor de la Mazda, dar si prezentarea unui nou sistem partial hibrid, a unei noi platforme electrice si a unei "arhitecturi mai mari" cu capacitati partial hibride si electrice.

Ultima dintre ele promite un sistem de tractiune integrala i-Activ, desi, daca ne intrebati pe noi, ne asteptam ca masina sa vina echipata standard cu tractiune spate, dar si o "asezare longitudinala a motorului".

Masina va face parte din ceea ce Mazda numeste "noua sa generatie". E vorba despre produse care vor iesi pe piata, dupa informatiile noastre, intre 2020 si 2025, Mazda 6 fiind primul vehicul echipat cu platforma cu tractiune spate, un motor in linie in sase cilindri si, cel putin asa speram, va semana cu senzationalul coupe concept Vision din imagini.

Sa nu uitam ca aceste schimbari majore vor inseamna si o urcare pe piata pentru producator, cel putin in materie de preturi. Echipat cu noile componente, modelul 6 va intra in competitie directa cu masini ca BMW Seria 3 si Mercedes-Benz C-Class.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter