Mazda MX-30: un concept crossover electric aproape de productia de serie!

Noul concept Mazda MX-30 va debuta la Tokyo Motor Show!

Mazda MX-30 Concept

Asteptarile de la noul concept electric Mazda, masina care se pregateste de productia de serie, sunt din ce in ce mai mari cu cat ne apropiem de momentul debutului sau mondial oficial, pe 23 octombrie, la Tokyo Motor Show.

In timp ce filmuletele de prezentare ale producatorului nu au aratat prea multe, in afara de elementele de camuflaj gandite parca pentru vremea rea, putem sa va prezentam, in acest moment, o fotografie clara a mult asteptatului MX-30 Concept, asa cum a fost botezat, oarecum ciudat, acest vehicul electric.

Am luat imaginea de pe coperta revistei japoneze Web Car, pe care unul dintre cititorii nostri a dorit sa o imparta cu noi. Ceea ce vedem este o caroserie interesanta a unui coupe crossover, cu portiere pe spate de mici dimensiuni, care vor aminti celor indragostiti de Mazda de celebra masina sport RX-8.

In plus, ca si pe coupe-ul cu motor termic de care am amintit, portierele nu au manere vizibile asa ca, cel mai probabil, va fi necesar sa fie deschise mai intai portierele frontale pentru a permite accesul in cabina.

Aceste usi din spate de-abia vizibile, alaturi de linia in panta a acoperisului, sunt elementele care permit producatorului japonez sa numeasca acest concept MX-30 un coupe crossover.

Mai exista si alte elemente interesante la capitolul design, printre care faptul ca grila frontala este ceva mai subtire decat pe cele mai recente modele Mazda si pare sa se termine brusc, motivul fiind capota care o acopera partial.

Pe de alta parte, farurile sunt noi dar oarecum familiare, intreaga caroserie "strigand" ca e vorba despre modelul crossover CX-30. Nu avem, inca, imagini cu spatele masinii, dar e destul de clar ca stopurile au o forma tri-dimensionala si ies cumva din caroseria modelului.

Dupa cum arata lucrurile, ca noul concept MX-30 este foarte aproape de productia de serie. Ceea ce stim cu siguranta este ca masina va fi construita pe o platforma dedicata si va fi echipata cu un singur motor electric, care produce 141 de cai si un cuplu-forta de 265 de Nm, si cu un pachet de baterii litiu-ion de 35,5 kWh.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Mazda

Newsletter