Mazda Motor Europe va avea un nou CEO si presedinte

Yasuhiro Aoyama

Mazda Motor Europe a emis astazi un comunicat de presa prin intermediul caruia a fost anuntat faptul ca, incepand cu data de 1 aprilie 2019, noul CEO si presedinte al MME va fi Yasuhiro Aoyama. La ora actuala, Yasuhiro Aoyama ocupa functia de director executiv in cadrul Mazda Motor Corporation in Japonia.

De asemenea, cei de la Mazda mai anunta si ca Jeff Guyton urmeaza sa fie numit in functia de presedinte al Mazda North American Operations (MNAO). Guyton beneficiaza in prezent de o experienta vasta in domeniu, conducand activitatea europeana a celor de la Mazda incepand cu anul 2009.

Cu aceasta ocazie, Akira Marumoto, director reprezentant, presedinte si CEO al Mazda, a oferit si primele declaratii pe acest subiect, spunand ca “pe masura ce Mazda avanseaza cu produsele sale de generatie noua, inclusiv lansarea recenta a Mazda3 si Mazda CX - 30, este momentul potrivit pentru a pune in actiune schimbarile de management care au fost planificate pentru Europa si America de Nord”. Marumoto a vorbit despre aceste doua regiuni in cadrul acestei interventii ca despre niste “regiuni vitale pentru cresterea continua” a companiei.

Akira Marumoto descrie America de Nord ca fiind “cea mai mare piata Mazda in ceea ce priveste vanzarile si profitul”. Totodata, Marumoto a anuntat ca la ora actuala se construieste o noua unitate de asamblare in colaborare cu cei de la Toyota”. In aceste sens, Marumoto anunta investitii masive facute in aceasta perioada, investitii care au rolul de a consolida brand-ul Mazda.

In continuare, Marumoto vorbeste despre Jeff Guyton, descriindu-l ca fiind omul care “a format o echipa excelenta pe plan european, oferind o crestere profitabila, un brand puternic si relatii excelente cu partenerii din regiune”. In aceste conditii, Marumoto se declara incantat de faptul ca Guyton va prelua noul rol in cadrul companiei, rol foarte important pentru afacerea Mazda.

Yasuhiro Aoyama se declara la randul lui incantat de sansa care i-a fost acordata intr-un “moment important pentru Mazda atat la nivel global, cat si la nivel european”. Aoyama s-a prezentat ca fiind gata de munca, munca care va aduce asigurari in cele din urma ca succesul Mazda va putea continua.

In aceste conditii, dupa ce toate aceste modificari vor fi puse in practica, Masahiro Moro va deveni presedinte si CEO al companiei, care va supraveghea operatiunile producatorului in Statele Unite, Mexis si Canada. De asemenea, toti cei trei directori isi vor pastra functiile executive si in cadrul Mazda Motor Corporation in Japonia.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter