Mazda va prezenta un nou model complet electric la Tokyo Motor Show luna viitoare

Mazda va prezenta un nou model complet electric la Tokyo Motor Show luna viitoare

Ce pregateste Mazda pentru Tokyo Motor Show 2019? Un nou model complet electric...

Cele mai noi informatii din Japonia, mai exact de la cei de la Mazda, vorbesc despre prezentarea unui nou model complet electric, eveniment care se va desfasura oficial luna viitoare, la Tokyo Motor Show.

Organizatorii acestui eveniment au fost informati chiar de catre purtatorul de cuvant al marcii japoneze, Yoshikazu Nagai, iar vestea despre o noua masina electrica Mazda a fost confirmata, pentru presa de specialitate, si de oficialii de peste ocean.

Se pare ca se mai lucreaza inca la masina despre care vorbim. Din informatiile noastre, la baza acestui model electric se afla caroseria modificata a unei Mazda CX-30, in versiunile camuflate de testare iesind in evidenta, insa, numele „Mazda e-TPV”.

Cu toate acestea, masina care va debuta oficial la Tokyo este un model complet nou pentru producatorul japonez si nu va avea absolut nici o legatura cu foarte cunoscutul CX-30.

Mai mult, modelul electric va fi motivat si propulsat de un motor electric care produce nu mai putin de 141 de cai, putere oferita de un pachet de baterii destul de mic, de doar 35,5 kWh.

Pentru a imbunatati autonomia oarecum limitata a acestui pachet de baterii, Mazda va lansa si o versiune a masinii echipata cu o optiune de extensie a acestuia, gandita in special pentru nevoile cumparatorilor americani ai marcii.

Chiar daca am vorbit despre piata americana, cei doi oficiali ai marcii japoneze nu au putut confirma dar nici nega daca noul model electric va fi disponibil si in Statele Unite.

Potentialul unui vehicul complet electric construit in fabricile Mazda reprezinta o schimbare destul de importanta de politica financiara pentru producatorul japonez, care nu vinde, in acest moment, nici un model electric sau hibrid in Statele Unite.

In plus, daca ne luam dupa imaginile pe care le-am primit din partea Mazda, dar si dupa ce ne-am putut dat seama din fotografiile spion cu prototipurile testate pana acum, suntem aproape siguri ca noul vehicul electric al marcii va lua forma unui crossover-SUV de mici dimensiuni, care va semana destul de mult cu modelul Kia Niro.

Ne ramane doar sa mai avem putina rabdare si sa asteptam intalnirea oficiala cu acest nou model, binenteles la Tokyo Motor Show.

VIDEOCLIPUL ZILEI