Mazda vine cu informatii despre revenirea pe piata a motorului rotativ

Articol scris de Marian P. , in data de 14 Martie 2019

Fanii motorului rotativ al celor de la Mazda se plang, de multa vreme, despre pierderea singurului propulsor pe care il asteapta intotdeauna cu nerabdare. In momentul in care se vorbeste din ce in ce mai mult despre emisii de dioxid de carbon si economie, pare ca acest motor va ramane doar o relicva din trecut.

Tocmai de aceea, orice zvon din industria auto legat de revenirea triumfatoare a motorului rotativ, desi prezente periodic (doar pentru a disparea asa cum au aparut!) este extrem de important. De data asta, nu e vorba despre un zvon, informatia venind direct de la Ichiro Hirose, directorul Mazda responsabil cu dezvoltarea.

Presa de specialitate a vorbit recent cu Hirose, la Geneva Motor Show 2019, eveniment la care Mazda a venit, in premiera, cu noul model CX-30. Cu toate acestea, mai importante decat noul model crossover, au fost informatiile oferite de oficial despre noile descoperiri in domeniul motorului rotativ.

Conform lui Hirsoe, ceea ce, initial, se dorea a fi doar o solutie pentru o mai buna autonomie, a devenit o solutie versatila in lumina noilor tehnologii din lumea auto. Oficialul japonez a declarat ca noul propulsor rotativ flexibil dezvoltat in acest moment este atat de eficient ca poate fi vandut oriunde in lume, chiar si pe piete cu reguli ecologice foarte stricte.

Hirose a vorbit chiar despre o forma similara ideilor folosite la modelul Toyota Prius, pe care propulsia hibrida are versatilitatea nu doar de a genera electricitate, dar si de a misca rotile motoare.

Tehnologia, cunoscuta sub numele de XEV, ar putea aparea pe modelele de productie (cel putin in Australia si, ne imaginam, in tara natala, Japonia), in urmatorii cativa ani.

Asta e, probabil, cea mai promitatoare informatie despre acest tip de motor din ultima vreme. Chiar daca nu ne vom mai intalni, cel mai probabil, cu o masina ca RX-7, e foarte posibil sa ne bucuram de o masina chiar mai buna decat aceasta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Daca ati avut rabdare sa ne cititi pana acum, ati aflat ca BMW face cateva modificari interesante, din aceasta vara, la portofoliul sau european. Pentru noi, cea mai importanta schimbare...
de - 20 Mai 2019
Germanii de la BMW si Daimler au anuntat recent planuri marete in legatura cu extinderea activitatii de productie de masini in Ungaria, planuri care ar urma sa fie puse in...
de - 20 Mai 2019
Inceputul anului aducea cu sine o veste importanta dinspre tabara celor de la Koenigsegg, constructorul suedez anuntand un parteneriat strategic cu cei de la NEVS. In cazul in care nu...
de - 20 Mai 2019
Porsche e pus pe fapte mari in ultima perioada. Mai exact, recent, producatorul german a prezentat cateva imagini ale unei variante moderne Porsche 935 Clubsport "imbracata" in culori retro. In...
de - 20 Mai 2019

Cele mai noi anunturi

5900.00 EUR - 20 Mai 2019
4700.00 EUR - 20 Mai 2019
3500.00 RON - 20 Mai 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare