Mazda anunta primele detalii tehnice ale motorului revolutionar Skyactiv-X! Preturi in Romania!

Mazda a lansat in cursul zilei de astazi noul motor revolutionar Skyactiv-X pe benzina, acesta urmand sa fie disponibil incepand de acum incolo in echiparea noilor modele Mazda3. Cand vorbim despre noul Skyactiv-X, vorbim in primul rand despre primul propulsor comercial pe benzina care combina aprinderea prin compresie cu cea prin scanteie.

Clientii care sunt interesati de aceasta echipare pentru modelele Mazda3, pot plasa deja comenzile pe mai multe piete din Europa. Conform producatorului, primele livrari sunt estimate a se face in aceasta toamna, asa ca nu mai avem prea mult de asteptat pana vom face cunostinta cu acest motor revolutionar!

Noul model, echipat cu aceasta unitate de motorizare despre care am pomenit in randurile anterioare, poate fi comandat si de pe piata din tara noastra. Conform informatiilor, un model Mazda3 echipat astfel va porni de la un pret de 23.090 de euro, cu toate taxele incluse. Cei care se gandesc deja sa comande acest model, trebuie sa stie ca vor avea de ales intre doua versiune de echipare, si anumee GT si GT Plus. Pentru care varianta ati opta, trebuie sa fiti siguri de faptul ca ambele ofera o varietate bogata de dotari tehnologice, de elemente de design si confort.

Revenind la aceasta unitate de motorizare revolutionara cu capacitate de 2.0 litri si cu 4 cilindri, trebuie sa va spunem ca aduce cu sine o tehnologie unica Mazda de aprindere prin compresie controlata cu scaneteie (Spark Plug Controlled Compression Ignition – SPCCI).

Aceasta unitate de motorizare este prima unitate de acest gen produsa in serie in intreaga lume. Desi vorbim despre un motor alimentat cu benzina, acesta combina aprinderea cu scanteie, specifica unui motor pe benzina, cu aprinderea prin compresie, specificica unui propulsor de tip diesel. Noua unitate este disponibila atat pentru versiunea hatchback, cat si pentru sedan. Motorul poate fi alaturat fie unei transmisii manuale, fie unei transmisii automate, ambele cu sapte rapoarte.

Noile modele Mazda3 echipate cu aceasta unitate de motorizare revolutionara Skyactiv-X vor avea o putere totala de 180 de cai si un cuplu maxim de 224 Nm. Indiferent de nivelul turatiilor, aceasta unitate le va oferi soferilor performante ridicate, specifice unui motor pe benzina. Insa, motorul va oferi si un raspuns rapid, care este caracteristic unui motor diesel. Noua unitate de motorizare se poate lauda cu un consum mediu de 4.31 litri/100 kilometri, in timp ce gradul de emisii raportat a ajuns la 96 grame CO2/kilometru.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Mazda

Newsletter