Mazda lanseaza in acest an noul CX-8 in Japonia

Mazda CX-8

Cei de Mazda raman activi pe piata auto din tara de origine, anuntand in urma cu cateva zile lansarea lui CX-8, un SUV nou de dimensiuni mari care urmeaza sa fie lansat pentru prima data in Japonia. Asa cum spuneam, vorbim despre un SUV de dimensiuni generoase, fiind al doilea cel mai mare model de acest gen din gama producatorului nipon. Noul Mazda CX-8 va fi capabil sa transporte pana la sapte pasageri.

Cu o lungime de 4.9 metri si cu o inaltime de 1.7 metri, Mazda CX-8 ajunge direct pe a doua pozitie din grila producatorului japonez daca este sa facem un clasament al modelelor bazate pe marimea lor, fiind devansat doar de CX-9. Daca am analiza doar ampatamentul modelelor din gama, noul CX-8 ar ajunge direct in top, acesta avand un ampatament de 2.930 mm.

Imaginea pe care ne-o prezinta cei de la Mazda in acest moment este una care ne dezvaluie habitaclul interior al noului model, nelasandu-ne deocamdata sa vedem alte detalii exterioare. Astfel, putem observa o configuratie de 2+2+2 scaune la interior, ceea ce ar insemna doar sase locuri in total. Insa, trebuie sa mentionam faptul ca randul din mijloc poate fi configurat doar optinal in modul acesta, in mod standard el fiind prevazut cu trei locuri. Totodata, reprezentantii Mazda promit ca actuala configuratie va oferi destul spatiu chiar si pasagerilor din spate.

Nici despre variantele de motorizare tehnica nu stim prea multe detalii la acest moment, fiindu-ne cunoscut doar faptul ca se vor utliza unitati de motorizare din gama SkyActiv, pe benzina sau diesel. De asemenea, transmisia modelelor se va realiza tot prin intermediul unor cutii de viteze manuale sau automate, cu aceeasi tehnologie SkyActiv.

Singura configuratie pe care cei de la Mazda au facut-o deja publica intr-o oarecare masura este reprezentata de o unitate de motorizare diesel SkyActiv cu o capacitate de 2.2 litri. Acesteia i se va alatura o cutie de viteze automata SkyActiv Drive cu sapte rapoarte. Din pacate, pana la acest moment nu stim si care ar fi caracteristicile si performantele tehnice ale acestei versiuni de echipare.

Asa cum va spuneam si in debutul articolului de astazi, noul Mazda CX-8 va fi lansat pentru inceput pe piata auto din Japonia, aici putand fi comandat deja incepand cu sfarsitul acestui an. Deocamdata nu se stie exact cand si daca noul model va ajunge si pe piata auto din Europa.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter