Cifre de vanzari excelente pentru Mazda in ultimele 9 luni ale lui 2019

Ultimele noua luni ale anului 2019 s-au dovedit a fi excelente pentru cei de la Mazda din punct de vedere al vanzarilor inregistrate, producatorul nipon raportand o cifra de 195.000 de masini vandute pe plan european.

Mazda3

Cand vorbim despre raportarile celor de la Mazda, trebuie sa spunem de la bun inceput ca avem in fata niste cifre putin diferite in comparatie cu cele pe care le vedem la toti ceilalti constructori de pe piata auto.

Si asta pentru ca cei de la Mazda fac raportari cu privire la anul fiscal 2019 - 2020, si nu cu privire la anul calendaristic 2019. Astfel, oficialii Mazda au publicat recent rezultatele financiare si de vanzari pentru primele noua luni ale anului fiscal 2019 - 2020, ceea ce inseamna ca vorbim despre perioada aprilie - decembrie a anului 2019.

In aceste ultime noua luni ale anului calendaristic precedent, Mazda a vandut la nivel global nu mai putin de 1.1 milioane de masini, o cifra care nu mai are nevoie practic de niciun fel de mentiune suplimentara.

Cea mai mare crestere a celor de la Mazda a fost inregistrata pe Batranul Continent, producatorul nipon raportand o cifra de vanzari de 195.000 de masini, ceea ce nu este deloc rau, ba chiar din contra. Mai exact, vorbim despre o crestere a vanzarilor Mazda pe plan european de aproximativ 14 procente, in raport cu aceeasi perioada a anului precedent.

In acelasi timp, tot in perioada aprilie - decembrie a anului calendaristic 2019, cei de la Mazda au mai comercializat un numar de 139.000 de masini pe piata auto locala din Japonia. Totodata, mai vorbim si despre 305.000 de masini trimise catre clientii de peste Ocean, din America de Nord. Asadar, niste cifre extrem de bune cu care se pot lauda cei de la Mazda pentru perioada aprilie - decembrie a anului 2018.

Ramanem la acelasi interval aprilie - decembrie si mai spunem ca Mazda a raportat venituri de aproximativ 21 de miliarde de euro. Totodata, vorbim despre un profit operational in valoare de 267 de milioane de euro.

Prinvind si catre viitor, adica catre primele trei luni ale anului curent, ultimele pentru anul fiscal 2019 - 2020, cei de la Mazda estimeaza ca vor ajunge la o cifra totala de vanzari de aproape 1.5 milioane de unitati la nivel global. Ramane de vazut insa daca lucrurile vor merge in directia spre care acestia si-o doresc! In orice caz, niponii nu au de ce sa fie optimisti, avand in vedere aceste cifre pe care vi le-am prezentat.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
BMW SERIA 8 SECOND HAND - CE PRET ARE IN ROMANIA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Mazda

Newsletter