Mazda sarbatoreste 100 de ani de existenta

Mazda a sarbatorit ieri implinirea a 100 de ani de la infiintare printr-un eveniment special organizat la sediul din Hiroshima.

100 ani de Mazda

Este primul eveniment de acest gen dintr-o serie mai vasta de evenimente organizate de cei de la Mazda, acestia dorindu-si sa ne faca sa ne amintim de trecut si sa privim spre viitor.

Bineinteles, aniversarea acestui secol de existenta va continua si in aceasta primavara, urmatorul eveniment pentru Mazda urmand sa fie organizat in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva, acolo unde Mazda isi propune sa isi prezinte trecutul impresionant.

Uitandu-se in spate la cei 100 de ani de existenta, Mazda sustine ca principalul avantaj al companiei este reprezentat de curaj. Astfel, Mazda transmite ca “a pus la indoiala practicile comune si a creat noi cai in inginerie si proiectare, pe care altii le considerau imposibile”.

In urma cu un secol, Mazda era doar o fabrica de pluta din Hiroshima. Totul s-a schimbat insa atunci cand industrialistul Jujiro Matsuda a preluat controlul companiei si a transformat afacerea intr-un producator de masini unelte si apoi de vehicule.

Asa cum multi dintre noi stim deja, Mazda a fost primul brand asiatic care s-a impus in celebra cursa de la Le Mans (1991), a lansat motorul rotativ pe piata comerciala in faimosul Cosmo Sport 110S, a creat cel mai bine vandut roadster cu doua locuri din lume, Mazda MX-5, cu peste un milion de masini de la lansarea din 1989 si a introdus primul motor pe benzina cu aprindere prin compresie, Skyactiv-X.

Primul model al celor de la Mazda a fost un camion cu trei roti - Mazda-Go, acesta iesind la vanzare in anul 1931. Primul model s-a dovedit a fi extrem de popular printre clienti, acesta fiind imbunatatit incontinuu pe parcursul urmatorilor ani. Dupa al Doilea Razboi Mondial, productia de vehicule a fost reluata la doar cateva luni dupa bombardarea atomica a Hiroshimei.

Masinile comerciale au ramas in centrul atentiei celor de la Mazda dupa razboi, prima masina pentru pasageri aparand in 1960 - Mazda R360. Acesta s-a dovedit a fi un nou model de succes pe piata nipona, deschizand practic calea pentru linia de automobile Mazda pe care o cunoastem astazi.

Uitandu-se spre viitor la urmatorii 100 de ani, oficialii Mazda sustin ca vor continua sa se provoace sa creeze produse, tehnologii si experiente unice.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Mazda

Newsletter