De ce masinile cu volanul pe dreapta ar trebui interzise in Romania? Iata 5 argumente!

BMW M5 RHD

Masinile cu volanul pe dreapta au inceput sa castige teren pe soselele din Romania. Multi spun insa ca ar trebui interzise.

Iata care sunt motivele pentru care Registrul Auto Roman ar trebui sa le traga pe dreapta!

Registrul Auto Roman ar avea doua variante de lucru: fie sa interzica acest tip de masina pe drumurile publice din Romania, fie sa impuna aceste modificari soferilor tentatati sa conduca masini care le amintesc de Marea Britanie.

1. Cele mai grave accidente

Cele mai grave accidente din Romania sunt produse de catre soferii care conduc astfel de masini. Si asta pentru ca au probleme in efectuarea manevrelor pe banda!

E in statisticile Politiei. De altfel, oamenii legii au fost cei care au solicitat anul trecut scoaterea acestor masini in afara legii. In Romania.

2. Brexit-ul ar putea sa duca la interzicerea importului

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana ar putea duce sau ar trebui sa duca la interzicerea importului de astfel de masini in spatiul Uniunii Europene. Politia de Frontiera si Registrul Auto Roman ar trebui sa le dea celor care viziteaza Romania cu astfel de masini cel mult 14 zile pentru a iesi din tara.

3. Infrastructura din Romania este extrem de proasta

Infrastructura din Romania este extrem de proasta. Manevrele sunt oricum riscante pentru soferi chiar si cu masinile cu volan pe stanga, asa ca sunt aproape imposibile pentru orice alt tip de masina.

Stiai de exemplu, ca 20.000 de oamenii mor in Romania in accidente rutiere din cauza infrastructurii? Adica a craterelor din sosea, a lipsei separatorilor de sens sau a diverselor semnalizari inexistente sau de proasta calitate?

4. In Romania, soferii au facut scoala pe masini cu volanul pe stanga

In Romania, soferii au facut scoala pe masini cu volanul pe stanga. Asadar, pentru a conduce o masina cu volanul pe dreapta, singura varianta ar fi vreo 20 de ore suplimentare de condus intr-o masina cu volanul pe dreapta.

A existat un proiect de lege in acest sens, insa, cel mai probabil, a fost abandonat. Poate iti vine sa razi, insa iti spun ca la nivel psihic, manevrele devin automatisme pentru o masina cu volan pe stanga. Asa ca, daca ai o masina cu volanul pe dreapta, creierul tau gandeste manevra ca si cum ai fi incepator.

5. Oglinzi periscopice

Masinile cu volanul pe dreapta ar trebui sa aiba montate oglinzi periscopice pentru ca soferii sa se poata orienta normal pe o sosea cu circulatie pe stanga.

Cati dintre cei 10.000 de posesori de masini cu volanul pe dreapta si-au montat astfel de oglinzi? In conditiile in care pentru o astfel de oglinda, soferul ar trebui sa scoata vreo 250 de euro? Cred ca nu foarte multi.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter