Masinile japoneze, construite cat mai aproape de America de Nord

Toyota Motor Corp a inceput sa exporte pentru prima data in aceasta luna masini Yaris produse in Franta pe piata din America de Nord. Cei de la Toyota vor sa exporte in fiecare an cate 2.5000 de masini Yaris pe benzina construite la fabrica din orasul nordic francez, Onnaing catre Statele Unite ale Americii, Canada si Puerto Rico.

Modelul Yaris a reprezentat aproape 22% din totalul vanzarilor europene pentru Toyota in 2012. Productia de automobile in Franta, care vor fi vandute in SUA a inceput de pe 6 mai si continua. Planurile celor de la Toyota au fost urmate si de principalii lor competitori (Honda, Nissan si Mazda), care de asemenea, si-au deschis fabrici in Mexic pentru a produce masini pentru America de Nord.

Astfel, companiile reduc semnificativ costurile de export. Producatorii francezi de masini (Renault si Citroen) incearca sa reduca din costuri deoarece se lupta cu supracapacitatea de masini si cererea slaba din Europa.

Renault isi propune sa taie 7500 de posturi in Franta pana in 2016 si a negociat un accord la nivel national privind salariile si conditiile pentru simularea competitivitatii, in timp ce Citroen inchide o uzina de asamblare aflata in apropiere de Paris.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CAT COSTA SA PUI O INSTALATIE GPL PE DACIA DUSTER
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter