Masinile electrice premium provoaca cu 40% mai multe accidente decat versiunile cu motoare clasice

Compania de asigurari AXA a realizat un studiu care ne arata ca masinile electrice premium provoaca cu 40% mai multe accidente in comparatie cu versiunile echipate cu unitati de motorizare clasice.

Masinile electrice premium provoaca cu 40% mai multe accidente decat versiunile cu motoare clasice

Francezii de la AXA si-au propun recent sa realizeze un studiu prin care sa scoata in evidenta diferentele dintre numarul de accidente produse de masinile electrice si cele echipate cu propulsoare cu combustie interna.

Astfel, s-a ajuns la concluzia ca, in medie, masinile electrice produc la fel de multe accidente ca si cele clasice, insa, totodata, putem vorbi si despre cateva diferente importante care merita aduse in discutie.

Spre exemplu, cei care au analizat rezultatele acestui studiu realizat de compania de asigurari AXA au putut observa ca masinile electrice de oras provoaca mai putine accidente decat masinile de oras echipate sub capota cu unitati de motorizare clasice.

In schimb, masinile electrice premium si SUV-urile premium cauzeaza cu 40% mai multe accidente in comparatie cu masinile din segmentele similare echipate cu unitati de motorizare cu combustie interna. Reprezentantii companiei franceze de asigurari au si o explicatie pentru aceste cifre, pe care o vom detalia in randurile urmatoare!

Bettina Zahnd, sefa departamentului de cercetare a accidentelor din cadrul AXA, este cea care a comentat cifrele rezultate din acest studiu, spunand ca motivul pentru care se intampla asta este reprezentat de acceleratia mai rapida a masinilor electrice.

Astfel, Bettina Zahnd recunoaste ca studiul ne demonstreaza practic ca “masinile electrice de oras produc sensibil mai putine accidente”. Totusi, Bettina Zahnd mai mentioneaza si ca “daca ne uitam la masinile premium si SUV-uri, vedem cu 40% mai multe accidente cu masini electrice”.

Mai mult decat atat, tot francezii de la AXA au mai realizat un sondaj de opinie in acest an, sondaj care ne arata ca jumatate dintre soferii de masini electrice au recunoscut ca au fost pusi in situatia de a isi schimba stilul de condus dupa ce au renuntat la masinile echipate cu unitati de motorizare pe benzina sau pe motorina.

Totusi, trebuie sa notam si faptul ca reprezentantii companiei franceze de asigurari AXA au admis faptul ca studiul nu este neaparat unul reprezentativ.

Astfel, pentru moment nu este clar daca acest studiu va avea vreo influenta asupra costurilor pentru politele de asigurare pentru masinile electrice. In orice caz, suntem abia la inceput de drum atunci cand vorbim despre masinile electrice, cifre mai reprezentative urmand sa avem in urmatorii ani!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter