Care sunt cele mai sigure masini ale anului 2017? Testele Euro NCAP au avut un cuvant de spus in aceasta competitie!

Euro NCAP a publicat cele mai sigure automobile noi testate in cele 6 categorii ale programului, in cursul anului 2017. Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) este o organizatie constituita in scopul testarii sigurantei oferite de autovehiculele noi. Cu o fondare datata din anul 1997, Euro NCAP testeaza numeroase modele de automobile la nivel mondial, evaluand siguranta oferita de diferite automobile in valori numerice (stele).

In cadrul celor 6 categorii ce formeaza testele din anul 2017, Volkswagen reuseste sa ocupe trei din cele sase categorii, Volvo, ca de fiecare data, reuseste sa acumuleze cel mai mare numar de puncte, iar Opel si Subaru sunt codasii clasamentului, ramanand doar sa completeze top-ul de 6.

Ca un bilant al activitatii anuale al organizatiei europene Euro NCAP, reprezentantii acesteia clasifica diferitele modele de autovehicule in sase mari categorii NCAP, astfel: Executive, SUV-uri mari, SUV-uri mici, Super-mini, Monovolum mic si masini mici de familie. Rivalitatea formata in cursul anului 2017 intre modelele diferitilor producatori fac cunostina cu autovehiculele care au obtinut cele mai bune punctaje de-a lungul anului.

Citeste si: Noi teste Euro NCAP! Afla ce modele au primit cinci stele!

Multe din automobilele care au intrat in jocul Euro NCAP in anul 2017 au bifat cele cinci stele reprezentant punctajul maxim ale acestui program. Exprimate in valori numerice, desi ating pragul celor cinci stele, punctajele obinute din suma punctelor primite de automobile la criteriile de testare (protectia adultilor, protectia copiilor, protectia pietonilor si sistemele de siguranta) sunt cele care fac diferenta dintre o masina de top si una foarte buna.

In ciuda faptului ca nu au ocupat primul loc, nemtii de la Volkswagen ocupa 3 din cele 6 categorii ale clasamentului Euro NCAP 2017. Astfel, compania germana reuseste sa aduca un plus de imagine la capitolul siguranta.

Modelul coupe, Arteon cu patru usi, putin mai dinamic in comparatie cu Passat, a fost cel mai sigur automobil testat la categoria Exclusive. Nici la categoria Supermini Volkswagen nu a stat prost, obtinand cu noul Polo cel mai mare numar de puncte in anul 2017. A 3-a categorie ocupata de brand-ul german este SUV-ul T-Roc, automobil ce reuseste sa obtina cel mai bun punctaj la categoria SUV-uri mici.

Liderul anului 2017 este Volvo XC60. Acest model obtine punctajul decesiv la categoria SUV-urilor mari, fiind de neegalat. Modelul suedez obtine in anul 2017 cel mai bun punctaj, indiferent de categorie (protectia adultilor, protectia copilor, protectia pietonilor si sistemele de siguranta), in ciuda numarului mare de masini care au trecut pragul Euro NCAP 2017, stabilindu-se un nou record: 69 de automobile testate.

Opel Crossland X este modelul testat in anul 2017 ce ocupa prima pozitie in cadrul categoriei Monovolume Mici. Avand in vedere ca Volkswagen T-Roc si Opel Crossland X sunt foarte asemanatoare, singura diferenta care a propulsat Opelul pe prima pozitie a facut-o tractiunea integrala, functie ce nu este prevazuta pentru toate T-Roc-urile.

In final, mai ales pentru fanii Subaru, Impreza reuseste sa ocupe topul clasamentului masinilor mici de familie, fiind surpriza topurilor de la finalul anului 2017.

Te-ar mai putea interesa:

2018 Porsche Cayenne la testele Euro NCAP! Iata cum a reusit sa-si surprinda piata!

Dacia Duster 2018 testat la Euro NCAP in cele mai nemiloase ipostaze! Iata ce calificativ a obtinut brandul romanesc!

Newsletter

Whatsapp