Maserati planuieste lansarea a 10 modele noi pana in 2023, in ciuda pierderilor financiare uriase

Maserati traverseaza o perioada nu foarte buna la ora actuala, producatorul italian inregistrand pierderi in valoare de nu mai putin de 119 milioane de euro in al doilea trimestru al anului.

Maserati Alfieri Coupe Concept

In aceste conditii, conducerea producatorului italian a luat decizia de a reduce capacitatea de productie ca urmare a vanzarilor dezamagitoare raportate in ultimele luni. Bineinteles, nici oficialii de la conducerea Grupului Fiat - Chrysler nu sunt mai multumiti de situatia actuala de la Maserati, fiind constienti de problemele cu care se confrunta italienii.

Insa, ceea ce este cel mai important la ora actuala este ca sefii constructorului italian raman optimisti, sperand la o redresare rapida a situatiei.

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, rezultatele financiare din al doilea trimestru al acestui an au fost mai mult decat dezamagitoare, pierderile din perioada aprilie - iunie ridicandu-se la aproape 120 de milioane de euro, ceea ce nu este deloc putin.

Oficialii grupului Fiat - Chrysler se asteapta ca Maserati sa continue sa aiba un an destul de dezamagitor, insa privesc cu speranta spre anul 2020. Astfel, cei de la conducerea Grupului FCA au declarat deja ca se asteapta la un profit si la rezultate mai bune obtinute in anul urmator.

In aceste conditii, cei de la Maserati se uita cu incredere la anii urmatori si ne promit nu mai putin de 10 modele noi sau revizuite pana in 2023. Spre exemplu, in 2020, italienii planuiesc o serie de imbunatatiri pentru modelele Levante, Ghibli si Quattroporte.

De asemenea, italienii mai pregatesc o surpriza interesanta pentru anul viitor, si anume un model sport care ar urma sa fie lansat. Conform unor zvonuri care au aparut deja pe piata, noul model ar urma sa aiba la baza conceptul Alfieri, prototip prezentat in urma cu aproximativ 5 ani.

Mergem mai departe catre anul 2021 si va spunem ca cei de la Maserati pregatesc un frate mai mic pentru SUV-ul Levante. Chiar daca planurile initiale prevedeau ca acest model sa fie lansat abia in anul 2022, se pare ca italienii si-au dat seama ca este nevoie de o extindere cat mai rapida a acestei game care este din ce in ce mai populara.

Tot in 2021 vom mai putea vedea in fata ochilor si versiunea cabrio a sportivului bazat pe Alfieri. Nu in ultimul rand, spre finalul anului 2021 s-ar putea sa facem cunostinta cu o noua generatie a modelului GranTurismo.

Nu in cele din urma, trebuie sa mai spunem ca cei de la Maserati planuiesc sa lanseze in 2022 si noile GranCabrio si Quatrroporte. De asemenea, in 2023, SUV-ul Levante ar urma sa primeasca o noua generatie.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Pogea Racing

Newsletter