Maserati a implinit 105 ani de la infiintare

Maserati are in fata un an 2020 care se anunta extrem de interesant, insa pana atunci ne putem indrepta atentia in alta directie. Mai exact, la data de 2 decembrie, Marca Tridentului sarbatoreste trecerea a nu mai putin de 105 ani de la momentul infiintarii.

Maserati Aniversare 105 ani

In urma cu 105 ani, Alfieri Maserati si-a unit fortele cu fratii sai Ettore si Ernesto pentru a deschide portile “Alfieri Maserati”. Oficial, compania a fost infiintata in Bologna la data de 1 decembrie 1914, activitatile la atelierul mecanic debutand in cele din urma doua saptamani mai tarziu, la data de 14 decembrie.

Prima masina lansata de fratii Maserati a fost Tipo 26, o masina de curse care si-a facut debutul in 1926 la Targa Florio, acolo unde a castigat locul 1 la clasa de pana la 1.5 litri, la volan regasindu-se chiar Alfieri Maserati. A fost insa doar prima victorie dintr-un sir lung de succesuri, inclusiv doua editii consecutive ale Indianapolis 500, patru victorii consecutive la Targa Florio si noua castiguri F1 si Campionatul Mondial F1.

Dupa achizitia marcii de catre familia Orsi, sediul Maserati s-a mutat din Bologna in Modena pentru a produce noi masini, pentru a investi in cercetare si inovatie si pentru a deveni in cele din urma cea mai faimoasa marca la nivel global a Modenei.

Anul 1947 a marcat incheierea unei ere pentru Maserati, cei care au pus bazele infiintarii companiei luandu-si adio de la marca auto. Tot in 1947 a aparut si prima masina de serie a celor de la Maserati, si anume A6 1500. In 1963, Maserati deschide drumul pe un nou segment de piata, acela al masinilor sedan de lux de inalta performanta, prin lansarea Quattroporte.

Maserati a trecut print-o schimbare majora dupa ce compania a fost achizitionata de catre cei de la Fiat, proces care a dus la preluarea controlului Maserati de catre Ferrari in septembrie 1997. Au urmat niste transformari semnficative, marcate de lansarea unor modele extrem de importante precum 3200 GT sau Spyder. In 2005 a urmat insa separarea de Ferrari, Maserati reintorcandu-se sub controlul Grupului Fiat.

Noul mileniu a adus pe piata modele importante din partea celor de la Maserati. A cincea generatie Quattoporte a debutat cu succes in 2007, permitand intrarea Maserati pe unele piete indepartate precum cea din Statele Unite sau Japonia. Tot in 2007 a aparut si GranTurismo, un alt model de marca din portofoliul companiei. Gama s-a reimprospatat permanent mai apoi, pe piata fiind lansate GranCabrio, noul Quattroporte, Ghibli si Levante, primul SUV al marcii.

Cu o istorie de peste 100 de ani in spate, Maserati este acum pregatita sa puna bazele unei noi ere, trecutul si viitorul urmand sa se intalneasca in mai 2020, atunci cand Maserati va ocupa scena mondiala pentru prezentarea mobilitatii de maine.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
TOP 5 CELE MAI FIABILE MASINI JAPONEZE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter