Marea Britanie sufla in ceafa Frantei

Marea Britanie ar putea depasi Franta si sa ajunga astfel al doilea producator de masini din Europa in urmatorii cinci ani. Asta, binenteles, daca vanzarile si exporturile vor pastra aceeasi tendinta. Nissan, Mini, Jaguar si Land Rover sunt printre constructorii care exporta masini din fabricile aflate in Anglia.

Vicepresedintele executiv al Nissan, Andy Palmer, sustine ca fabrica din Sunderland lucreaza aproape de capacitate maxima, in timp ce productia la uzina in care sunt construite modelele Mini este si ea in crestere datorita cererii mari.

“Da, toti indicatorii arata ca Marea Britanie va fi a doua in doar cativa ani", a spus Tim Abbott, directorul de operatiuni BMW, intr-o conferinta de presa. Anul trecut, 1,5 milioane de masini au fost produse in Marea Britanie, iar in Franta, 1,9 milioane, conform asociatiei producatorilor auto ACEA.

Cu toate acestea, in Franta, volumul vanzarilor este in scadere, in special din cauza rezultatelor proaste ale PSA/Peugeot si Renault.

Acelasi director BMW a mai declarat ca este de asteptat ca, pana in 2018, vanzarile sa ajunga la doua milioane, ceea ce ar spulbera recordul anterior, de 1,92 milioane, stabilit in 1972. Anul trecut, cel mai mare producator din Europa, Germania, a scos pe banda 5,5 milioane de autoturisme.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter