M1 Art Car din 1979, va fi vedeta expozitiei

Masina lui Andy Warhol, un BMW M1 Art Car din 1979, va fi vedeta expozitiei “BMW – The Ultimate Driving Machine”, care se deschide in acest weekend la Muzeul Auto Saratoga.

La aceeasi expozitie, deschisa pana pe 3 noiembrie 2013 in cinstea implinirii a 90 de ani de la deschiderea diviziei de motociclete, va putea fi admirat si modelul 3.0 CSL, care a castigat cursa de 24 de ore de la Daytona, in 1976, dar si alte modele de masini si motociclete BMW din toate timpurile.

“Aceasta expozitie va oferi vizitatorilor o privire de ansamblu asupra istoriei marcii BMW si asupra modului in care aceasta companie a ajuns liderul constructorilor premium de masini si motociclete, dar si rolul jucat de sporturile cu motor in istoria companiei” , a declarat Ludwig Willisch, presedintele BMW America de Nord. Pe de alta parte, conducerea muzeului crede ca aceasta va fi cea mai de success expozitie de la Muzeului Auto din Saratoga, asa ca se asteapta ca numarul vizitatorilor sa fie unul urias.

Andy Warhol a colorat personal modelul, spre deosebire de predecesorii sai, care s-au folosit de asistenti. Cu o asemenea abordare directa, evident, amprenta sa asupra masinii este clar vizibila. “Am incercat sa fac un portret al vitezei.

Daca o masina goneste foarte repede, toate liniile si culorile sunt incetosate, nu sunt clare.”, a declarat Andy Warhol. Lucrarea sa a putut fi vazuta in cadrul unei curse o singura data, la cursa de 24 de ore de la Le Mans, in 1979, cand pilotii Manfred Winkelhock si Marcel Pignot au terminat pe locul 6 la general si pe 2 in clasa lor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter