Lotus a prezentat noul hypercar Evija

Lotus a publicat in aceasta saptamana primele fotografii si detalii oficiale cu privire la Evija, un hypercar electric care este descris ca fiind cel mai puternic model de serie din lume. Evija reprezinta un prim pas facut de cei de la Lotus dupa ce au fost preluati de la chinezii de la Geely, acestia luandu-si angajamentul de a sprijini producatorul britanic in vederea dezvoltarii unor noi modele. Conform primelor informatii, noul hypercar va fi produs intr-o serie limitata de doar 130 de unitati, productia urmand sa debuteze in 2020.

Lotus Evija a fost construit avand la baza o structura monococa din fibra de carbon. Infatisarea aleasa de britanici este extrem de futurista, noul hypercar folosind spre exemplu camere video in locul oglinzilor laterale clasice. De asemenea, portierele nu au manere, acestea urmand sa fie actionate electric prin apasarea unui buton dispus pe cheie. Evija se mai lauda si cu o aripa spate activa care va ajuta bolidul sa aiba niste niste performante de top, indiferent de viteza cu care ruleaza. Totodata, Evija va fi echipat cu faruri cu laser!

Mergem mai departe catre interior, acolo unde Evija ofera doua locuri. Soferul si pasagerul din dreapta se vor putea bucura de un sistem de climatizare si de un sistem de infotainment compatibil atat cu Apple Car Play, cat si cu Android Auto. Bineinteles, instrumentarul de bord este complet digital. Volanul a fost inspirat de cele utilizate in cazul monoposturilor de Formula 1. Scaunele au o structura din fibra de carbon, fiind imbracate in piele Alcantara de cea mai buna calitate. Mai putem observa ca tot din fibra de carbon sunt realizate si multe alte elemente de la nivelul habitaclului!

Hypercar-ul britanic este echipat cu un sistem care integreaza patru unitati de motorizare electrice, cate unul pentru fiecare roata. Astfel, versiunea de serie ar urma sa beneficieze de o putere in valoare de 2.000 de cai si de un cuplu maxim de 1.700 Nm.

Cu o asemenea echipare, Lotus Evija ar putea accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de trei secunde, in timp ce sprintul de la 0 la 300 km/h ar putea fi realizat in mai putin de noua secunde. De asemenea, viteza maxima ar urma sa fie de 321 km/h. Autonomia a fost calculata conform standardelor WLTP si este de 400 de kilometri, bateria urmand sa poata fi incarcata de la 0% la 80% in doar 12 minute.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Lotus

Newsletter