Livrarile Grupului Volkswagen au scazut in primele patru luni ale anului

Articol scris de Adi S., in data de 21 Mai 2019

Grupul Volkswagen traverseaza la ora actuala o perioada nu tocmai buna, cifrele de vanzari aratandu-ne tuturor ca vorbim despre un declin al grupului german. Astfel, statisticele inregistrate in primele patru luni ale anului ne arata ca Grupul Volkswagen a livrat in aceasta perioada un numar de 3.47 milioane de automobile.

In aceste conditii, vorbim despre o scadere a cifrei de vanzari obtinuta de cei de la Volkswagen in aceasta perioada. In comparatie cu acelasi interval de patru luni din 2018, Volkswagen a obtinut acum o cifra de vanzari mai mica cu 3.7 procente.

Motivele cu privire la aceste cifre de vanzari in scadere sunt mai multe, sau cel putin asa ne spun cei de la Volkswagen. Oficialii grupului german spun ca unul dintre principalele motive pentru care s-a ajuns la aceasta scadere a livrarilor este reprezentat de situatia economica din ce in ce mai grea din unele tari.

De asemenea, cei de la Volkswagen nu uita nici de tensiunile geopolitice din unele zone ale lumii, facand referire practic la ceea ce se intampla pe piata chineza la acest moment. Chiar si in aceste conditii, germanii raman optimisti si sunt de parere ca a doua parte a anului se va dovedi a fi ceva mai buna.

Este important sa ne uitam un pic si pe cifrele obtinute de fiecare brand in parte pentru a ne da seama de ceea ce se intampla in cazul grupului german. Observam astfel, de exemplu, cum marca Volkswagen a inregistrat o cifra de vanzari de doar 1.94 de milioane de unitati in aceste prime patru luni ale anului, cu aproape 5% mai putin in comparatie cu anul trecut.

Mergem mai departe si observam si alte scaderi importante obtinute de celelalte marci ale grupului. Astfel, Audi a inregistrat o scadere de 5.9%, Skoda de 4.8%, iar Porsche de 6.1%. In aceste conditii, germanii au destule motive de ingrijorare pentru perioada urmatoare!

Exista insa si o singura exceptie in toata aceasta poveste, aceasta fiind reusita de cei de la SEAT. Spaniolii au vandut peste 200.000 de modele in primele patru luni ale anului, inregistrand astfel un record istoric. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, cei de la SEAT au inregistrat o crestere de 7%. Modelele producatorului spaniol se bucura de un succes din ce in ce mai mare pe pietele europene pe care sunt prezente, ceea ce se vede acum si in cifrele pe care le obtine constructorul.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Inca de la momentul fondarii, in 1981, Gemballa s-a specializat in modificarea vehiculelor construite de alti producatori, in cea mai mare parte Porsche, asa ca si-a creat un nume ca...
de - 17 Iunie 2019
Campania de prezentare a primului model oficial BMW Seria 8 Gran Coupe a inceput la debutul lunii mai cu o confirmare, cea ca masina va fi lansata oficial in iunie. ...
de - 17 Iunie 2019
Rechemare globala in service din cauza unor probleme grave. Masina Anului 2019 in Europa și in lume are defectiuni la sistemul de franare si producatorul recheama in service toate unitatile...
de - 16 Iunie 2019
Volvo Cars si Uber au prezentat la mijlocul acestei saptamani un model dezvoltat impreuna in cadrul proiectului strategic dintre cele doua companii. Conform primelor informatii pe care le avem, este...
de - 14 Iunie 2019

Cele mai noi anunturi

2400.00 EUR - 17 Iunie 2019
4700.00 EUR - 17 Iunie 2019
5500.00 EUR - 17 Iunie 2019
3100.00 EUR - 17 Iunie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare