Limita de viteza pe drumurile nationale si europene ar putea creste! Iata cat de repede vom putea circula!

Semn de circulatie

Vesti cat se poate de bune pentru amatorii de viteza din Romania. Senatorii s-au gandit si razgandit si au venit cu un proiect de lege care sa ii favorizeze pe cei care calca mai mult decat trebuie pedala de acceleratie. Proiectul spune ca limita de viteza pe drumurile nationale si europene ar putea creste in viitor.

Astfel, senatorii propun ca limita de viteza in interiorul localitatilor sa creasca la 60 km/h, insa doar pe traseul drumurilor nationale si europene. Vor face exceptie de la aceasta regula orasele si municipiile unde limitele de viteza mai mari de 50 km/h pot fi stabilite, insa numai cu avizul si recomandarea politiei rutiere.

Unul dintre motivele prezentate de senatori este timpul pe care il petrec in trafic marii transportatori. Astfel, timpul de traversare a Romaniei este foarte mare din cauza limitelor de viteza, iar din acest motiv companiile private nu isi pot onora contractele, mai ales daca este vorba despre livrarea marfurilor sensibile sau perisabile. In medie, vehiculele merg pe drumurile nationale cu Romania cu 45km/h. Mai rau, pe drumurile judetene nu se merge cu mai mult de 25km/h, in medie.

Citeste si: Cele mai aglomerate 5 drumuri din Romania

Nu este prima initiativa legislativa de acest fel. In urma cu aproximativ un an, parlamentarii social-democrati au propus cresterea limitei de viteza in localitati de la 50 la 70 km/h pentru motociclete si vehicule personale si la 60km/h pentru celelalte tipuri de vehicule. Atunci, proiectul a fost respins in Parlament.

Problema cu acest proiect este data de calitatea drumurilor, adica de infrastructura. Una peste alta, stii bine, nu stam deloc bine la acest capitol si din pacate avem multe drumuri pe care se merge cu mai putin decat limita legala admisa tocmai din cauza proastei calitati a carosabilului. Avem, insa, drumuri nationale mult prea inguste, dar si pline de gropi si alte capcane pentru soferi in care iti rupi masina chiar daca mergi mai incet. Nu cred ca ar fi foarte sigur sa se mearga cu viteza mai mare.

Pe de alta parte, si mai multe drumuri din localitati arata deplorabil. Si nu ma refer la cele din orasele mari si municipii, unde, in mare parte, se mai peticeste din cand in cand. Ci tocmai in localitatile astea in care senatorii vor sa creasca limita de viteza. Sa mergi cu 70km/h printre gropi, pietris si toate cele… e o dovada de curaj sau de inconstienta. Personal, nu cred ca e deloc sigur ca proiectul asta sa treaca.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
HATCHBACK: AVANTAJE SI DEZAVANTAJE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter