Lexus: Vanzarile de SUV-uri vor scadea incepand cu anul 2025

Chiar daca SUV-urile sunt inca la mare cautare pe plan european, presedintele Lexus sustine ca acest segment de piata va mai obtine cifre bune doar pentru aproximativ cinci ani, clientii urmand sa caute ceva nou apoi!

Lexus: Vanzarile de SUV-uri vor scadea incepand cu anul 2025

Asa cum stim cu totii, pe plan european, SUV-urile sunt la mare cautare in ultimii ani, in acest segment de piata fiind raportate cifre de vanzari excelente an de an. Acest lucru i-a facut pe producatorii auto sa acorde o atentie din ce in ce mai sporita acestui segment de piata, lansand noi si noi modele care mai de care mai interesante si gata sa satisfaca dorintele tot mai pronuntate ale clientilor. Ei bine, oare ce ne va rezerva viitorul in aceasta privinta?!

In anul 2019, cei de la Lexus au vandut pe plan global putin peste 765.000 de masini, in crestere cu 10 procente in raport cu vanzarile din anul 2018. Vanzarile celor de la Lexus au fost extrem de bune in 2019, fiind stabilit chiar si un nou record in aceasta privinta.

Daca ne uitam mai atenti la cifre, vom observa ca vanzarile celor de la Lexus au fost sustinute puternic de vanzarile excelente obtinute de SUV-urile UX si RX. Ceea ce ne demonstreaza, bineinteles, ca SUV-urile sunt inca la mare cautare pe plan european, asa cum au fost si in anii precedenti.

Ei bine, chiar daca recunoaste acest lucru, noul presedinte al celor de la Lexus se pare ca are o parere foarte interesanta cu privire la viitorul acestui segment de piata. In primul rand, trebuie sa spunem ca cel care conduce destinele producatorului nipon recunoaste ca la aceasta ora, SUV-urile reprezinta aproape 65% din vanzarile constructorului la nivel global.

Asa cum spune si Koji Sato, “cel mai mare volum este in Statele Unite, acolo unde SUV-urile au 60 - 70% din total”. De asemenea, “cota din Europa este la 80%, iar in China jumatate din modelele vandute sunt SUV-uri”.

Chiar si cu aceste cifre in fata, presedintele Lexus este de parere ca SUV-urile nu vor mai fi la moda peste cativa ani. Koji Sato transmite astfel un semnal de alarma in acest sens, declarand ca “trebuie sa fim pregatiti pentru altceva in afara de SUV-uri peste 10 ani din acest moment”. De asemenea, seful Lexus mai sustine ca vanzarile de SUV-uri vor continua sa mai creasca doar pentru aproximativ cinci ani, urmand ca mai apoi clientii sa inceapa sa caute “ceva nou”.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Lexus

Newsletter