Lexus pregateste primul model electric din gama

Lexus se pregateste intens de lansarea primei masini electrice din gama, conceptul acesteia urmand sa fie dezvaluit la sfarsitul acestui an, in luna octombrie.

Lexus pregateste primul model electric din gama

Un numar extrem de mare de producatori auto se confrunta la ora actuala cu normele de emisii foarte dure stabilite de Uniunea Europeana si care urmeaza sa intre in vigoare incepand cu anul 2021.

Constructorii vor avea obligatia de a respecta standardele impuse de la Bruxelles la nivel de gama de modele, ceea ce a dus in cele din urma la aparitia unui numar impresionant de modele prietenoase cu mediul in ultima vreme.

Spre exemplu, cei de la Lexus au urmat strategia companiei-mama Toyota si au dezvoltat mai multe modele hibride in ultimii ani! Iar rezultatele au fost foarte, un sfert din vanzarile producatorului fiind asigurate de modelele din acest segment.

Chiar daca pericolul unei amenzi considerabile pentru nerespectarea standardelor impuse de Uniunea Europeana nu este atat de mare pentru cei de la Lexus, se pare ca producatorul planuieste lansarea unui model electric in viitorul nu tocmai indepartat.

Informatia este una oficiala, mai multi reprezentanti ai producatorului nipon dezvaluind recent ca isi propun sa lanseze un Lexus electric pentru piata europeana. Din cate se pare, cei de la Lexus vor astfel sa isi o masura de precautie impotriva unor restrictii de circulatie anuntate deja de unele orase de pe Batranul Continent.

Conform informatiilor care au aparut pe piata pana la ora actuala, primul model electric pe care il vor lansa cei de la Lexus va face parte din segmentul citadin.

Mai multe publicatii de specialitate din presa britanica sustin ca cei de la Lexus vor dezvalui conceptul acestui model electric chiar in ultima parte a acestui an, in luna octombrie. De asemenea, conform presei britanice, evenimentul de lansare a fost programat la Tokyo, informatie care se pare ca provine chiar de la Koji Sato, vicepresedinte in cadrul producatorului nipon.

Pana la aceasta ora nu avem prea multe informatii despre acest prim model electric din gama Lexus, oficialii producatorului nipon dovedindu-se pana acum a fi destul de zgarciti din acest punct de vedere.

Mai mult decat atat, constructorul japonez sustine ca linia de design a acestui model nu a fost inca finalizata pana acum. Insa, oficialii producatorului nipon au tinut totusi sa mentioneze ca grila specifica Lexus nu va disparea complet nici atunci cand vine vorba despre acest model electric, aceasta facand parte practic din identitatea brandului.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter