Vrei sa dai examenul pentru permisul de conducere? Ai noroc, iata ce lege au respins deputatii!

Permis Conducere

Vrei sa dai examenul pentru permis de conducere? Ai noroc. Deputatii au respins legea care instituia probe dure pentru obtinerea permisului. Actul normativ care a ajuns pe masa deputatilor prevedea ca examenul pentru permisul de conducere sa aiba patru sectiuni.

Dincolo de proba teoretica, aspirantul la permisul de conducere ar fi trebuit fie verificat din punctul de vedere al aptitudinilor in poligoane special amenajate, pe drumurile publice pe timp de zi, dar si pe drumurile publice pe timpul noptii. In cazul in care candidatul ar fi picat una dintre probe, el ar fi trebuit sa reia intregul proces de examinare, dar nu mai devreme de 30 de zile de la ultima testare

Cei care au venit cu ideea au pus accentul pe numarul mare de accidente care au loc din cauza pregatirii slabe a soferilor. In plus, pentru a inlatura orice suspiciune de frauda, s-a cerut ca proba practica sa fie monitorizata video. Poligonul si traseul pe timp de noapte au fost scoase din examenul pentru permisul de conducere imediat dupa Revolutia din 1989. S-a dorit tocmai simplificarea procedurii de obtinere a permisului de conducere.

Strategia pentru Siguranta Rutiera, propusa de un parlamentar PSD, mai propune ca persoanele care nu au terminat liceul si au doar opt clase sa nu mai poate avea permis de conducere. Actul normativ vrea sa schimbe legea si in ceea ce priveste masinile. In cativa ani, autoturismele vor fi dotate cu sisteme inteligente care sa opreasca motorul daca te simt ca ai baut alcool.

Anul trecut, Executivul condus de Dacian Ciolos a adoptat mai multe masuri de SIMPLIFICARE a examenului auto. Proba teoretica - sala - va fi inregistrata video, in timp ce proba practica - traseul - va fi inregistrata audio si video.

In Romania, cinci oameni mor zilnic in accidente rutiere, iar politistii spun ca, de cele mai multe ori, pentru tragediile de pe sosea sunt de vina soferii care nu stiu regulile de circulatie sau nu stapanesc manevrele la volan.

Deputatii au analizat astazi proiectul de act normativ, l-au intors pe toate partile, si chiar daca au fost de acord ca soferii romani nu sunt atenti in trafic si produc accidente grave, au respins proiectul.

Asa ca daca ai de gand sa dai examenul pentru permisul de conducere, poti invata linistit! Nu s-a schimbat nimic. Eu zic totusi sa te grabesti! Nu se stie cand un act normativ similar ar putea intra iar in Parlament si, de aceasa data, sa treaca de votul alesilor.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter