Cat a costat un Lamborghini Miura P400 S gasit intr-un hambar?

L-au gasit intr-un hambar din Germania: la ce pret a fost vandut?

Lamborghini Miura P400 S

Un model senzational Lamborghini Miura P400 S, descoperit intamplator intr-un hambar din Germania, a fost vandut la licitatie, prin intermediul RM Sotheby's, acum doar cateva saptamani, pentru suma de aproximativ 1,6 milioane de dolari.

Acest foarte rar Miura P400 S a intrat in licitatie, desfasurata in Londra, fara un pret de plecare si nimeni nu se astepta sa depaseasca 1,2 milioane de dolari. Fara indoiala, insa, cel care a reusit sa-l cumpere a considerat ca e ceva mai valoros.

Acest model Miura, care are seria de sasiu 4245, a fost initial cumparat de un director de agentie de publicitate din Nurnberg (Germania), in anul 1971.

Masina a fost vanduta apoi unui sofer de curse amator, Hans-Peter Weber, care a pastrat-o pana in momentul in care a decedat, in 2015. Dupa moartea acestuia, modelul Miura a fost trimis intr-un hambar din muntii Padurea Neagra din Germania, unde a fost depozitat in ultimii ani.

In incercarea de a descrie masina intainte de vanzarea din Londra, vice-presedintele executiv si seful RM Sotheby’s Europa, Maarten ten Holder, a declarat ca vom avea de-a face cu un vehicul extrem de dezirabil.

"Fiecare model Miura S este foarte rar si dezirabil, dar masina pe care o vom vinde in Londra reprezinta o oportunitatea pe care o vom repeta cu mare greutate. Cred ca ar fi chiar bine sa va spun ca, pentru multi colectionari, un model original Miura ca acesta este cel mai tare premiu", a declarat acesta.

"In plus, datorita faptului ca ne pregatim pentru o vanzare extrem de importanta pe 13 noiembrie, ne-am bucurat sa avem aceasta masina ca un prolog si eram absolut siguri ca va atrage interesati din toata lumea", a completat domnul Maarten ten Holder.

Ce a facut masina atat de valoroasa este faptul ca a fost complet originala, fiind "imbracata" intr-o schema de culoare specifica Giallo Flay, cu interior albastru Skay, asa cum a fost gandita din fabrica.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Lamborghini

Newsletter