Koenigsegg vrea sa realizeze un model Regera dedicat cantaretului american Prince

Koenigsegg Regera Prince

Cand auzim numele Koenigsegg, primul gand care ne vine automat in minte este cel al bolizilor de lux cu sute de cai putere sub capota. Suedezii s-au gandit sa ne surprinda acum cu un model hibrid Regera vopsit in culoare mov. Nu este o culoare oarecare, ci este una special aleasa pentru a ne imagina o editie speciala dedicata regretatului Prince. Bine cunoscutul cantaret american a murit la varsta de 57 de ani in prima parte a anului trecut.

Purple Rain, melodia care i-a inspirat pe cei de la Koenigsegg sa realizeze acest supercar de culoare mov, a fost cantata pentru prima data in 1984 si l-a propulsat pe Prince in toate topurile internationale ale acelor vremuri. Mai mult decat atat, Purple Rain s-a mentinut pe prima pozitie in topurile americane pentru 24 de saptamani consecutive. Melodia si albumul cu acelasi nume au fost recompensate in cele din urma cu doua premii Grammy.

Ideea supercar-ului vopsit in culoarea mov ii este atribuita lui Steven Wade, unul dintre membrii departamentului de comunicare din cadrul constructorului suedez. Desi vorbim despre o nuanta destul de neobisnuita pentru un asemenea automobil, trebuie sa recunoastem ca opera celor de la Koenigsegg arata foarte bine. Culorii mov i se alatura mai multe linii albe si numeroase accesorii realizate din fibra de carbon. De asemenea, jantele au fost realizate tot din fibra de carbon.

Tema aleasa de Steven Wade continua si la nivelul habitaclului interior, acolo unde supercar-ul este echipat cu scaune imbracate in piele de cea mai inalta calitate de culoare alba, in timp ce cusaturile constrastante sunt de culoare albastra.

Koenigsegg Regera a fost lansat in cadrul editiei de anul trecut a Salonului International Auto de la Geneva, impresionand toti pasionatii auto veniti sa asiste la eveniment. Fara doar si poate, Regera reprezinta cel mai spectaculos si mai puternic model pe care l-a construit vreodata producatorul suedez.

In ceea ce priveste motorizarea acestuia, Regera este echipat cu un sistem hibrid alcatuit dintr-o unitate de motorizare V8 twin turbo cu o capacitate de 5.0 litri, careia i se alatura alte trei agregate electrice alimentate de un set de acumulatori de 4.5 kWh. Intreg ansamblul este capabil sa dezvolte nu mai putin de 1.479 de cai putere si un cuplu maxim de 2.000 Nm. Performantele tehnice sunt uluitoare, spre exemplu acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 2.8 secunde, iar pana la 200 km/h doar in 6.6.secunde.

In final, trebuie sa recunoastem ca proiectul pus la cale de Steven Wade arata bine si, spunem noi, ar fi o idee buna spre a arata recunostinta pentru intreaga viata si cariera a lui Prince.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter