Koenigsegg va lansa in 2020 un supercar hibrid

Koenigsegg va lansa in 2020 un supercar hibrid

Inceputul anului aducea cu sine o veste importanta dinspre tabara celor de la Koenigsegg, constructorul suedez anuntand un parteneriat strategic cu cei de la NEVS. In cazul in care nu stiti cine sunt cei de la NEVS, va spunem ca este vorba despre o firma suedeza care in trecut a cumparat Saab si care in prezent este detinuta de grupul chinez Evergrande.

Odata cu acest anunt, oficialii celor doua companii au transmis ca vor colabora la dezvoltarea unor noi modele electrice. De asemenea, cele doua companii au mai explicat ca vor incerca sa gaseasca noi oportunitati pe piata hypercar-urilor.

Ei bine, se pare ca acum avem cateva detalii cu privire la un prim rezultat pe care il va avea acest parteneriat intre cei de la Koenigsegg cu suedezii de la NEVS. Mai exact, este vorba despre un nou model care va intra in gama celor de la Koenigsegg, informatia fiind confirmata deja oficial si de la cel mai inalt al structurii de conducere a constructorului suedez.

Din primele informatii care au fost facut publice de jurnalistii de la Autocar, vorbim despre un supercar hibrid care va fi lansat in 2020. Bineinteles, pretul va fi unul destul de piperat, ca doar vorbim despre un model al celor de la Koenigsegg.Mai exact, cei de la Autocar ne indica un pret de aproximativ 850.000 de euro.

Lasand la o parte aceste informatii, se pare ca avem si cateva detalii de ordin tehnic despre care va putem povesti cu aceasta ocazie. Conform zvonurilor aparute pana la acest moment, supercarul va fi echipat cu o unitate de motorizare V8 bi-turbo, cu capacitate de 5.0 litri. Totodata, acesteia i se va alatura si o forma de electrificare. Din pacate, despre cifrele de performanta nu putem inca sa va spunem nimic, deoarece nu exista informatii in acest sens pana la momentul de fata.

Parteneriatul dintre Koenigsegg si NEVS vizeaza dezvoltarea unor noi modele “intr-un volum mai mare”, ceea ce inseamna ca suedezii isi doresc ca in viitor sa se adreseze unui numar mai mare de clienti.

Este cunoscut faptul ca in prezent, modelele din gama sa sunt mai mult decat exclusiviste, preturile fiind pe masura. De asemenea, accentul in aceasta colaborare se pune si pe electrificare. In aceste conditii, nu este deloc exclus ca pe viitor sa auzim despre o gama de modele 100% electrice produse din urma acestui parteneriat intre Koenigsegg si cei de la NEVS.

Newsletter

Whatsapp