Noul Kia XCeed va avea un panou de instrumente complet digital

In urma cu o saptamana, cei de la Kia publicau o prima imagine cu noul SUV XCeed, iar acum se pare ca producatorul ne ofera cateva informatii noi cu privire la interiorul viitorului model. Mai exact, este vorba despre panoul de instrumente pe care il vom regasi in habitaclul noilor modele. Oficialii Kia au anuntat ca noul XCeed va fi primul model din gama care va fi echipat cu un panou de instrumente complet digital.

Conform primelor informatii, aflam ca acest panoul de instrumente va avea o diagonala de 12.3 inci. De asemenea, mai aflam ca in viitor vom vedea acelasi panou de instrumente si pe alte modele din gama celor de la Kia!

Panoul de instrumente complet digital despre care vorbeam in randurile anterioare a primit numele Supervision si va aparea pentru prima data in gama Kia pe noile modele ale SUV-ului XCeed. Panoul de instrumente are dimensiuni de 12.3 inci, o rezolutie de 1920x720 pixeli si ofera in orice moment informatii despre viteza masinii si despre numarul de rotatii al unitatii de motorizare.

De asemenea, mai trebuie sa spunem ca intre cele doua functii digitale exista un panou multifunctional controlat prin intermediul volanului, care poate oferi instructiuni pentru sistemul de navigatie, detalii despre calatorie, cat si informatii despre apelurile si contactele din smartphone-ul conectat la masina.

Lasand toate aceste functii la o parte, sistemul permite chiar si afisarea unor alerte si notificari in legatura cu defectiunile tehnice ale masinii. Totodata, sistemul poate oferi si informatii in legatura cu mai multe sisteme de asistenta, printre care putem aminti despre Driver Attention Warning, sistem care avertizeaza soferul ca are nevoie de o pauza in cazul in care a condus pentru un timp mult prea indelungat.

La finalul calatoriei, dupa ce soferul parcheaza si opreste motorul masinii, panoul de instrumente va oferi si un sumar al calatoriei. Acest sumar va cuprinde mai multe informatii legate de distanta parcursa, despre timpul petrecut la volan, despre consumul mediu de combustibil sau despre autonomia ramasa.

Oficialii Kia transmit ca noul panou de instrumente digital va fi disponibil optional pe modelele XCeed doar pe anumite piete. Noile modele ale SUV-ului XCeed vor fi prezentate oficial la finalul acestei luni, in data de 26 mai. De asemenea, cei de la Kia au mai confirmat cu aceasta ocazie ca panoul de instrumente digital va fi disponibil pe viitor pentru mai multe modele din gama producatorului!

Newsletter

Whatsapp