Kia a inceput testele cu versiunea plug-in hybrid a lui XCeed

Kia se pregateste intens de lansarea unei versiuni plug-in hybrid pentru modelul XCeed, testele fiind deja in plina desfasurare in aceasta perioada.

2020 Kia XCeed PHEV

Sfarsitul lunii iunie ne-a adus in peisaj din partea celor de la Kia o versiune cross a hatchback-ului compact Ceed, versiune care a fost botezata Xceed. La momentul lansarii oficiale, reprezentantii producatorului asiatic au anuntat ca noul model este disponibil cu trei unitati de motorizare pe benzina si cu doua propulsoare de tip diesel, in functie de preferintele clientilor.

Insa, se pare ca cei de la Kia mai au o surpriza interesanta pentru noi in aceasta privinta! Mai exact, producatorul sud-coreean a inceput in aceasta perioada o serie de teste cu un model XCeed plug-in hybrid.

Asadar, vorbim acum despre o noua versiune a lui XCeed, echipata de aceasta data cu un sistem plug-in hybrid. Noua versiune a fost deja surprinsa in teste, insa fotografiile nu ne lasa sa vedem prea multe avand in vedere ca vorbim despre un model in haine de camuflaj.

Din pacate, pana la acest moment, reprezentantii producatorului sud-coreean s-au dovedit a fi destul de zgarciti in ceea ce priveste informatiile cu privire la noutatile pe care ni le-au pregatit pentru aceasta versiune plug-in hybrid a lui XCeed. Totusi, va putem spune deja ca specialistii se asteapta sa vedem un model plug-in hybrid care va utiliza acelasi sistem disponibil in prezent si pe modelele Kia Niro PHEV.

Daca ne referim la acest model, sistemul plug-in hybrid este alcatuit dintr-o unitate de motorizare pe benzina, cu patru cilindri si cu o capacitate de 1.6 litri, capabila sa dezvolte 105 cai putere, alaturi de care regasim o unitate electrica. In total, sistemul de propulsie descris in randurile anterioare este capabil sa genereze nu mai putin de 141 de cai putere.

Totodata, trebuie sa spunem ca bateria pe care o regasim pe modelele Kia Niro PHEV are o capacitate de 8.9 kWh, ceea ce inseamna ca vorbim despre o autonomie electrica de 49 de kilometri, conform standardului WLTP. Conform spuselor celor de la Kia, in regim de rulare urban, autonomia ajunge pana la 65 de kilometri.

Avand in vedere ca vorbim deja despre teste organizate cu noua versiune plug-in hybrid a lui XCeed, ar trebui sa ne dam seama ca nu va mai dura foarte mult pana ce aceasta versiune va fi lansata! Insa, pana acum nu avem informatii oficiale in acest sens!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter