Kia ar vrea sa lanseze o versiune cross pentru Rio

Kia ia in calcul posibilitatea de a lansa o versiune cross care sa aiba la baza modelul subcompact Rio, model care s-ar putea numi XRio.

Kia ar vrea sa lanseze o versiune cross pentru Rio

Segmentul SUV-urilor este un segment in continua crestere de ani buni, popularitatea modelelor de acest fel reprezentand o certitudine pentru toti cei din lumea auto. In aceste conditii, producatorii auto profita de acest lucru si lanseaza noi si noi modele, care mai de care mai interesante si pregatite sa faca fata cerintelor tot mai diverse ale clientilor.

Spre exemplu, cei de la Kia isi propun extinderea gamei de modele cu garda la sol ridicata, dorindu-si astfel sa raspunda acestei cereri din ce in ce mai mare de pe acest segment de piata.

In acest context, Kia se gandeste serios la acest moment la posibilitatea de a lansa o versiune cross bazata pe subcompacta Rio, versiune care in cele din urma ar putea rivaliza cu Volkswagen T-Cross. Conform primelor informatii, noul model ar putea primi numele XRio.

Emilio Herrera, CEO-ul diviziei europene a celor de la Kia, a declarat recent pentru o publicatie de specialitate ca inca nu a fost luata o decizie in acest sens. Insa, Herrera nu a ezitat sa recunoasca ca “este o decizie care se afla pe masa chiar la acest moment”.

Cel mai probabil, o decizie in aceasta speta va fi luata in perioada imediat urmatoare. De asemenea, este foarte probabil ca oficialii Kia sa astepte la acest moment sa vada cum se va descurca versiunea cross a lui Ceed, in functie de evolutia acesteia urmand sa fie luata o hotarare in cele din urma.

Versiunea cross XCeed a fost prezentata oficial la sfarsitul lunii iunie. Noua versiune a venit la pachet cu o garda la sol mai mare, cu un post de conducere mai inalt si cu o suspensie modificata. Oficialii Kia se asteapta ca in 2020 sa se vanda aproximativ 80.000 de unitati, urmand ca pragul de 100.000 de unitati sa fie atins in 2021.

Daca asta nu era de ajuns, se pare ca cei de la Kia vor mai avea o decizie de luat in perioada urmatoare. Conform zvonurilor care au aparut, oficialii producatorului sud-coreean iau in calcul si posibilitatea de a lansa o versiune electrica a lui XRio, in cazul in care aceasta versiune va deveni realitate in cele din urma. Nu ne mai ramane decat sa asteptam vesti din partea asiaticilor!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter