Kia prezinta noul Habaniro Concept, prototip care anunta viitoarea generatie Niro

Kia prezinta noul Habaniro Concept, prototip care anunta viitoarea generatie Niro

Editia din acest an a Salonului Auto de la New York ne-a adus din partea celor de la Kia noul concept electric Habaniro, concept care prefateaza practic viitoarea generatie Niro. Asadar, acest Habaniro ni se intruchipeaza sub forma unui model de tip SUV compact, care beneficiaza de tractiune integrala si de o autonomie care se anunta a fi de aproape 500 de kilometri in regim electric, ceea ce nu este deloc putin. Totodata, Kia ne spune si ca acest nou Habaniro beneficiaza de sisteme autonome de nivel 5, ceea ce face ca lucrurile sa devina din ce in ce mai interesante.

Conform declaratiilor facute de oficialii Kia, noul Habaniro ne prezinta practic si viziunea producatorului cu privire la viitoarele vehicule electrice. De asemenea, conceptul Habaniro ne este prezentat drept un model “pentru toata lumea si pentru orice”. In primul rand, conceptul in cauza va sta la baza viitoarei generatii Niro. Insa, se pare ca acesta nu este singurul rol al conceptului despre care vorbim astazi, acesta urmand sa reprezinte si o inspiratie pentru designul modelelor Kia ce vor fi lansate in urmatorii ani. Asadar, ne putem face deja o parere cu privire la viitorul marcii asiatice!

Habaniro beneficiaza de aportul unui sistem de tractiune integrala e-AWD si este echipat cu un sistem format din doua unitati de motorizare electrice, unul amplasat pe punea fata si unul pe puntea spate. Conceptul promite inca de la bun inceput o autonomie in regimul electric de aproape 500 de kilometri. Totodata, constructorul asiatic transmite ca noul model este echipat cu sisteme autonome de nivel 5.

Practic, asta inseamna ca sistemul automat poate efectua toate sarcinile legate de condus in orice conditii, asemeni unui sofer real. Nivelul 5 de autonomie poate parea utopic pentru cei mai multi dintre noi la acest moment, insa se pare ca cei de la Kia nu se impiedica de acest obstacol, declarandu-se practic extrem de optimisti din acest punct de vedere! Ramane de vazut cum va arata in cele din urma versiunea de serie a lui Habaniro!

Producatorul asiatic descrie conceptul Habaniro ca fiind un model ECEV - “all electric everything car”. Prin asta, reprezentantii producatorului vor sa transmita ca masina ar putea fi buna in orice fel de situatii, pentru orice, putand fi folosita atat pentru naveta zilnica, cat si ca un SUV sportiv sau ca o masina capabila sa faca fata in conditii de off-road.

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp