Karim Habib numit Vicepresedinte si Sef al Centrului de Design Kia

Karim Habib numit Vicepresedinte si Sef al Centrului de Design Kia

Dupa o indelungata experienta in coordonarea proiectelor majore de design ale brandurilor auto premium, in ultimii doi ani detinand functia de Executive Design Director al Infiniti, Karim Habib este numit de catre Kia Motors in functia de vicepresedinte senior si sef al Centrului de Design Kia.

In anii trecuti, Karim Habib a detinut mai multe functii in cadrul BMW Group si Daimler Group, incepand in anul 1998 in functia de Exterior/Interior Production Designer si trecand prin functiile de Sef de Design in Design Avansat in perioada 2007 – 2009 si Sef de Design Exterior al BMW Automobiles in perioada 2011 – 2012.

Habib, nascut in Liban, vorbeste fluent patru limbi (engleza, franceza, germana si italiana) si a studiat atat in Canada, la McGill – ingineria mecanica, cat si designul mijloacelor de transport la Art Center College of Design in California.

Numirea a avut loc pe 6 septembrie anul curent si se asteapta ca Habib, care vine dupa o activitate de peste douazeci de ani in design-ul de brand premium sa contribuie la cresterea succesului Kia. La inceputul lunii noiembrie, Habib isi va prelua postul in cadrul Centrului de Design Kia din Namyang, Coreea de Sud – locul de nastere al modelelor globale Kia.

De la conceptie si modelare pana la designul si dezvoltarea culorilor si materialelor, toate aceste activitati sunt supervizate de cei din Centrul de Design Kia. Reteaua de design a brandului este dezvoltata avand centre regionale in Europa si S.U.A.

Habib va fi responsabil cu design-ul noilor automobile, va concepe directiile viitoare in materie de design si va avea sub supraveghere echipele care se ocupa de design-ul exterior, interior, culori si materiale. El va colabora direct cu Luc Donckerwolke, vicepresedinte executiv si Sef de Design al Hyundai Motor Group in stabilirea viitoarei strategii de design a brandului Kia.

Cu ocazia acestei numiri, Habib declara ca asteapta “cu nerabdare sa lucreze cu Seful de Design Donckerwolke, a carui munca a admirat-o de multi ani, dar si cu echipa de design Kia care a creat design-uri cu adevarat remarcabile”. In acelasi timp, Donckerwolke spune ca „vicepresedintele senior Habib va fi un atu pentru brandul Kia, prin prisma experientei si activitatii sale globale”.

Totodata, acesta transmite ca Habib “se alatura echipei Kia intr-un moment crucial pentru a proiecta brand-ul in viitorul mobilitatii si pentru a consolida echipa de design tanara si motivata care a castigat numeroase premii internationale de design”.

VIDEOCLIPUL ZILEI