Karim Habib, designer sef BMW, preia echipa de creatie a celor de la Infiniti

Karim Habib, designer sef BMW, preia echipa de creatie a celor de la Infiniti

Daca tot am vorbit in ultimul timp despre miscari interesante pe piata auto internationala, saptamana asta ne-a adus inca o informatie importanta din lumea creativa a producatorilor auto. Karim Habib, fostul sef al echipei de design in cadrul BMW, a parasit barca bavareza pentru a ajunge la Infiniti, marca de lux a niponilor de la Nissan.

Reprezentantii Infiniti au anuntat in debutul acestei saptamani ca Alfonso Albais, pana acum director de design in cadrul acestui sub-brand, a fost mutat pe o pozitie similiara in organigrama celor de la Nissan. Locul acestuia va fi ocupat in cel mai scurt timp de nimeni altul decat Karim Habib, seful echipei de creatie al celor de la BMW.

Asa ca, cel mai probabil, trebuie sa ne asteptam la schimbari interesante pe care viitoarele modele din gama Infiniti le vor avea. Si cunoscand lucrurile pe care Karim le-a facut in ultimii ani in cadrul BMW, asteptarile nu sunt mici deloc. Ramane de vazut cat de tare si, mai ales, cat de repede va reusi acesta sa isi puna amprenta personala pe modelele Infiniti.

Karim Habin isi va intra in drepturi in noua pozitie din cadrul Infiniti incepand cu aceasta vara, mai exact din 1 iulie. Pentru acest lucru, Karim va trebui sa se mute in Japonia, acesta urmand sa lucreze de la centrul tehnic Infiniti din localitatea Atsugi. Acesta are ca sarcina sa coordoneze echipele de creatie ale producatorului asiatic din mai multe centre pe care acesta le are raspandite in lume. Astfel, Karim se va ocupa de centrele din Beijing (China), San Diego (Statele Unite ale Americii), Londra (Marea Britanie) si, bineinteles, Japonia.

Viata de designer a lui Karim Habib este legata fara dar si poate de cei de la BMW. Acesta a lucrat la producatorul german inca din 1998, incepandu-si cariera aici in domeniul design-ului interior. 2012 a fost un an important pentru acesta, fiind momentul in care a fost promovat la functia de sef al intregii echipe de creatie.

De numele lui sunt legate modele importante din portofoliul bavarezilor, acesta gandind aspectul exterior al unor modele precum BMW X3, BMW X6 sau BMW Seria 7. Facelift-ul de care a beneficiat Seria 4 a fost ultimul model la care Karim si-a adus contributia.

Unul dintre cele mai importante proiecte de care Karim Habib este responsabil este si conceptul BMW Vision Next 100. Imaginea futurista in care Karim isi imagineaza viitorul in domeniul auto nu a ramas fara ecou, impresionand toata suflarea pasionatilor auto din intreaga lume.

VIDEOCLIPUL ZILEI