Rusii de la Kalashnikov se reprofileaza ! Acesta este CV-1, un concept electric cu 300 cp!

Kalashnikov CV-1 Concept

Cine nu s-ar gandi la celebrele arme AK 47 atunci cand am spune Kalashnikov?! Ei bine, se pare ca rusii vor sa schimbe perceptia oamenilor. Iar pentru asta, s-au gandit ca ar fi timpul sa construiasca .... o masina.

Este vorba de fapt despre un prototip, pe nume Kalashnikov CV-1, bineinteles, lansat in cadrul evenimentul Army 2018 din localitatea Kubinka. Orice si-ar fi propus cei de la Kalashnikov, cu siguranta au reusit sa atraga toti ochii asupra lor. Nu auzi prea des ca un producator de armament sa construiasca si o masina! Insa, niciodata nu e prea tarziu, nu-i asa?!

Din punct de vedere estetic, conceptul este unul retro, inspirat din anii ’70. Mai exact, rusii au imprumutat design-ul de la mai vechiul IZH 21252 Kombi. Acest automobil a fost lansat pe piata in urma cu mai bine de 45 de ani, in anul 1973.

Bineinteles, producatorul rus de armament a dat si un aer modern masinii, restilizand anumite elemente de ordin exterior. Trebuie sa recunoastem ca, cel mai probabil, pentru nostalgicii si pasionatii masinilor retro de provenienta sovietica, acest concept va fi chiar interesant! Si, oricum, doar nu vorbim despre un producator specializat pe lumea auto!

Conceptul pe care ni-l propun rusii de la Kalashnikov este unul electric, echipat sub capota cu o motorizare de aproape 300 de cai putere. Potrivit informatiilor furnizate de producatorul rus de armament, autonomia modelului cu o baterie de 90 kWh ar fi de aproximativ 350 de kilometri.

De asemenea, avem si o cifra tehnica, care trebuie sa recunoastem ca suna bine. Mai exact, se pare ca acestui automobil ii va trebui doar sase secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h. Din pacate, pana la acest moment, alte informatii de natura tehnica nu au mai aparut in spatiul public.

Producatorul rus de armament nu a oferit pentru moment alte detalii cu privire la acest concept abia prezentat in urma cu cateva zile. Inca nu se stie daca este vorba doar despre un experiment sau despre o idee mai serioasa.

Ce este sigur este ca rusii au reusit sa atraga atentia asupra lor prin acest concept electric! Inclin sa cred ca nu a fost vorba decat despre un exercitiu de imagine practicat de rusi. Sau poate ca vor exista in cele din urma cateva unitati care sa formeze astfel o serie limitata! Dar, cine stie, poate vom avea un nou stand la saloanele auto din urmatorii ani! :)

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp