Jeep Grand Cherokee si Suzuki Vitara sunt investigate in Olanda pentru trucarea emisiilor

Scandalul trucarii emisiilor revine in prim plan in Olanda, acolo unde autoritatile acuza doua modele importante de pe piata auto ca ar utiliza strategii nepermise: Jeep Grand Cherokee si Suzuki Vitara.

Jeep Grand Cherokee si Suzuki Vitara sunt investigate in Olanda pentru trucarea emisiilor

Scandalul Dieselgate pare de nesfarsit pentru industria auto, tot mai multi producatori avand probleme din punct de vedere al trucarii emisiilor diesel. Ultimele pe lista sunt modelele Jeep Grand Cherokee si Suzuki Vitara, modele pe care autoritatile din Olanda le investigheaza la acest moment pentru trucarea emisiilor. Mai exact, oficialii din Olanda sustin ca aceste doua modele ar fi trucat emisiile diesel cu ajutorul unor strategii nepermise.

Informatia a fost adusa in spatiul public de agentia pentru traficul rutier din Olanda (RDW), oficialii acesteia anuntand ca doua dintre modelele comercializate de Jeep si Suzuki in Europa incalca legislatia privind nivelul emisiilor.

Potrivit primelor informatii pe care le aflam de la cei de la RDW, cele doua modele au beneficiat de anumite strategii nepermise, care au condus la o crestere a emisiilor peste limita admisa de lege. Astfel, cele doua modele fac obiectul unei investigatii in acest sens la ora actuala in Olanda, autoritatile incercand sa ajunga la o concluzie cu privire la aceste strategii nepermise folosite de cei doi producatori.

Autoritatile din Olanda sustin ca Jeep ar fi gasit o solutie software prin care sa repare problema, impunand producatorului sa lanseze un recall pentru unitatile care incalca nivelul emisiilor. Daca problema pare aproape rezolvata in cazul celor de la Jeep, nu acelasi lucru se poate spune si despre cei de la Suzuki, specialistii acestora neajungand pana la aceasta ora la o solutie credibila care sa rezolve problema emisiilor.

Oficialii autoritatilor din Olanda sustin ca in cazul in care cele doua modele nu vor fi reparate in perioada urmatoare, comercializarea acestora pe piata olandeza va fi suspendata pana la momentul gasirii unei solutii. Asadar, problema este cat se poate de serioasa pentru cei doi constructori, acestia riscand sa nu isi mai poata vinde aceste modele pe piata auto din Olanda.

Volkswagen este cel mai afectat producator de Scandalul Dieselgate, constructorul german platind pana la aceasta ora amenzi uriase pentru trucarea emisiilor. Totodata, imaginea producatorului a fost puternic afectata de toate aceste scandaluri. Chiar daca vanzarile germanilor nu au fost afectate in cele din urma, declinul unitatilor de motorizare diesel nu mai poate fi contestat de nimeni la aceasta ora, vanzarile din acest segment ajungand la un minim istoric in ultima vreme.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter