Jeep a anuntat cand va aduce noul pick-ul Gladiator in Europa

Jeep a anuntat cand va aduce noul pick-ul Gladiator in Europa

Avem vesti bune pentru europenii interesati de modelele pickup: incepand cu anul 2020, Jeep Gladiator traverseaza Oceanul Atlantic. Bineinteles ca si fanii masinii din Marea Britanie vor putea cumpara modelul chiar in tara natala.

„Modelul va ajunge in Europa in primul sau al doilea trimestru al anului 2020”, a declarat Jeff Hines, seful Jeep Europa. „Nu va fi vorba despre volume mari, dar clientii nostri sunt cu adevarat incantati de idee”, a continuat acesta.

Conform producatorului, pe piata europeana ne-am putea intalni, in viitor, si cu versiunile Wagoneer sau Grand Wagoneer.

Nu avem, deocamdata, nici o informatie despre propulsoarele care vor fi disponibile pe „Gladiatorul” european. In Statele Unite, singurul motor disponibil la momentul lansarii este un V6 de 3,6 litri, care produce 285 de cai putere si un cuplu-forta de 353 Newtoni-metru.

Cu toate acestea, producatorul promite, pe parcurs, si un motor turbodiesel in sase cilindri de 3,0 litri, care va produce 260 de cai putere si un cuplu-forta de 600 Newtoni-metru.

In Europa, Wrangler este disponibil cu motorizari putin diferite fata de cele din Statele Unite, asa ca ne gandim ca am putea intalni aceeasi situatie si in cazul lui Gladiator.

Pentru a da doar cateva exemple, ar putea fi vorba despre un propulsor turbodiesel de 2,2 litri, care produce 200 de cai si un cuplu-forta de 450 Nm, sau despre unul turbo pe benzina, in patru cilindri, de 2,0 litri, care produce 267 de cai putere si un cuplu-forta de 400 Nm.

Nu uitati ca, in Statele Unite, modelul Gladiator va fi scos la vanzare in a doua jumatate a anului 2019. Nici aici, din pacate, nu avem preturi oficiale, dar aceste informatii vor ajunge la noi curand, de vreme ce masina va ajunge in reprezentante destul de curand.

VIDEOCLIPUL ZILEI