Japonia avertizeaza ca producatorii niponi vor pleca din Marea Britanie in cazul unui Brexit fara acord

Japonia avertizeaza ca producatorii niponi vor pleca din Marea Britanie in cazul unui Brexit fara acord

Desi lunile trec cu repeziciune, Marea Britanie nu da niciun semn clar cu privire la o solutie privind acordul de iesire al Regatului Unit din Uniunea Europeana, drept pentru care tensiunea din jurul acestui subiect este in continuare la un nivel ridicat. Theresa May a demisionat din functia de premier, spiritele incingandu-se si mai tare in Regat. La ora actuala, Boris Johnson si Jeremy Hunt sunt cele doua nume care se bat pentru a ajunge pe fotoliul de premier, insa misiunea lor nu va fi deloc una usoara in perioada urmatoare. Si asta pentru ca Brexit-ul va depinde intr-o foarte mare masura de planul lor!

Vorbind despre planuri, semnele pe care le dau cei doi candidati pana acum nu sunt deloc prea optimiste pentru cei care isi doresc totusi ca Brexit-ul sa se efectueze organizat, cu un acord. Atat Boris Johnson, cat si Jeremy Hunt au afirmat in ultima perioada ca isi doresc fara doar si poate ca procesul de iesire al Marii Britanii din Uniunea Europeana sa continue pana la final, cu sau fara un acord comercial intre cele doua parti. Din pacate, un Brexit neorganizat, fara acord, va atrage dupa sine o multitudine de probleme atat pentru Marea Britanie, cat si pentru Uniunea Europeana, pierderile financiare urmand sa ajunga la cote inalte.

Japonia a luat hotararea de a lansa un avertisment public catre Marea Britanie, prin care ii atentioneaza ca producatorii niponi vor parasi Regatul Unit in cazul in care viitorul premier va decide sa mearga inainte in directia unui Brexit fara acord. Asa cum marea majoritate dintre voi stiti deja, Nissan, Toyota si Honda au 50% din productia anuala de masini din Marea Britanie, ceea ce inseamna ca un Brexit fara acord le-ar da peste cap intreaga activitate. Bineinteles, nu numai segmentul auto va suferi in cazul unei iesiri neorganizate a Regatului Unit din UE, insa asta nu schimba cu nimic datele problemei!

Avertismentul lansat de japonezi a fost anuntat de ministrul de externe Taro Kono, care a anuntat autoritatile de la Londra ca producatorii lor vor pleca din Marea Britanie in cazul in care nu se va incheia un acord comercial cu Uniunea Europeana inainte de Brexit. Ministrul japonez a declarat pentru BBC ca “unele companii au inceput deja sa isi mute operatiunile din Marea Britanie in alte locuri din Europa”. Pentru producatorii niponi, plecarea din Marea Britanie nu va fi deloc usoara, procesul riscand sa fie unul de durata.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter