Jaguar Land Rover inregistreaza vanzari slabe! Iata care sunt motivele!

2019 Jaguar I-Pace

Vanzarile masinilor diesel au afectat foarte multi constructori auto. Unii dintre ei au anticipat aceasta schimbare si au venit din timp cu un palmares nou de schimbari printre care masinile hibride, mai multe benzinare sau chiar macar un model electric.

Povestea motorului diesel care nu se mai fabrica si nu se mai cumpara schimba mult imaginea industriei auto in acest moment si nu poate decat sa aiba un efect negativ asupra vanzarilor.

O victima este chiar grupul Jaguar  Land Rover care a fost profund afectat de scaderea vanzarilor masinilor diesel in Europa, astfel ca a inregistrat pierderi de 236 de milioane de euro doar in ultimele trei luni. O suma deloc mica, iar pentru grupul Jaguar Land Rover reprezinta o amenintare foarte mare.

La baza problemei sta si faptul ca Marea Britanie a iesit din Uniunea Europeana pe baza unor voturi ale oamenilor care nici macar nu intelegeau ce inseamna Brexit, dar au votat. Asa ca pierderile vor fi mult mai mari pe viitor.

Motorul diesel este vazut in continuare ca un paria al mecanicii si industriei auto pentru ca nivelul de poluare a crescut foarte mult intr-un timp si mai rapid. Iar anul 2018 nu s-a prezentat deloc bine pentru cei de la Jaguar Land Rover pana in momentul de fata.

Criza este atat de mare pentru constructorul britanic incat in luna aprilie, daca ne mai aducem aminte, a anuntat ca planul sau este de a taia 1000 de locuri de munca si de a reduce productia a doua din fabricile situatie in Marea Britanie. Si asta doar pentru ca vanzarile sunt extrem de slabe, iar Brexitul nu le ofera ocazia de a se baza pe ceva sigur.

Iata cum pana si un gigant al industriei auto se clatina in fata Brexitului si a poluarii, dar ce va face de acum inainte, este intrebarea multor fani ai marcii care nu-si doresc ca grupul Jaguar Land Rover sa o ia la vale. Totusi, compania isi doreste ca pana la finalul anului sa-si revina si asta cu ajutorul unui model ca Jaguar I-Pace care ar trebui sa fie pe placul multor soferi si fani ai marcii si care se preteaza conditiilor actuale in care traim.

Sa speram ca aceasta scadre in vanzari nu-i va speria pe cei din grupul Jaguar Land Rover si situatia se va remedia in timp, dandu-le spatiu celor de la Jaguar Land Rover sa-si reconstruiasca drumul si imaginea si sa revina la vanzari mai bune.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE NOUTATI ADUCE BMW SERIA 4 COUPE (G22)
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter