Jaguar Land Rover anunta dezvoltarea unui scaun de masina inovator

Britanicii de la Jaguar Land Rover au anuntat recent ca lucreaza la dezvoltarea unui scaun inovator pentru masina, care ar stimula muschii in acelasi mod ca mersul pe jos.

Jaguar Land Rover Scaun Inovator

Mersul pe jos este important pentru sanatatea fizica a noastra, a tuturor, fara nici cea mai mica indoiala! Insa ce ne facem atunci cand folosim masina chiar si pentru cele mai scurte drumuri pe care le avem de facut?! Ei bine, nu putini dintre noi ne confruntam cu aceasta problema din ce in ce mai frecventa in ziua de astazi.

Tocmai din acest motiv cei de la Jaguar Land Rover s-au gandit ca este timpul sa actioneze si sa dezvolte o solutie inovatoare in acest sens. Mai exact, vorbim despre un scaun de masina cu o forma speciala, care ar urma sa stimuleze muschii in acelasi mod ca mersul pe jos.

Conform anuntului pe care l-au facut recent inginerii din cadrul diviziei Body Interiors Research, forma noului scaun s-ar ajusta automat pentru a se potrivi oricarui sofer si pasager. Totodata, acest scaun inovator ar urma sa aiba rolul de a genera anumite miscari specifice in mod normal mersului pe jos.

Din pacate, pana la acest moment nu avem informatii mai detaliate cu privire la tehnologia pe care o vor folosi britanicii de la Jaguar Land Rover pentru a dezvolta un astfel de scaun, insa oficialii companiei mentioneaza ca vor utiliza o serie de tehnici care nu au mai fost folosite inca in industria auto.

Steve Iley, medic-sef in cadrul Jaguar Land Rover, este primul oficial al constructorului britanic care a facut declaratii in acest sens, spunand ca producatorul foloseste “expertiza de inginerie pentru a dezvolta scaunul viitorului prin utilizarea unor tehnologii inovatoare care nu au mai fost observate pana acum in industria auto”. Suna destul de interesant, nu-i asa?!

Din cate se pare, decizia de a dezvolta un astfel de scaun special a fost luata de cei de la Jaguar Land Rover dupa ce conducerea producatorului a observat datele dintr-un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Conform acelui raport, peste 25% din populatia globului petrece prea mult timp pe scaun, indiferent ca vorbim despre scaunul de la birou sau despre cel din masina. Asa cum spuneam si mai devreme, este o problema a secolului XXI, din ce in ce mai intalnita in vietile noastre, ale tuturor. Ramane de vazut daca solutia celor de la Jaguar se va dovedi utila in aceasta privinta!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Jaguar

Newsletter