Jaguar Land Rover prezinta conceptul Project Vector

Jaguar Land Rover a prezentat recent Project Vector, conceptul unui vehicul electric si autonom care se anunta extrem de interesant si in care oficialii producatorului britanic isi pun toate sperantele.

Jaguar Land Rover Project Vector

Oficialii Jaguar Land Rover au prezentat noul Project Vector, conceptul unui vehicul electric si autonom care pare sa faca parte deja din strategia de viitor a constructorului britanic. Mai exact, oficialii Jaguar Land Rover au descris acest concept ca fiind “viitorul mobilitatii urbane”, o directie spre care si-au indreptat atentia deja multi constructori de renume de pe scena auto globala. Astfel, Project Vector ar urma sa fie folosit incepand cu anul 2021 in cadrul unui serviciu de mobilitate cu masini autonome.

Poluarea si emisiile de dioxid de carbon reprezinta doua subiecte de discutie “la moda” printre producatorii de pe scena auto globala in ultimii ani. Asa cum stim deja cu totii, industria auto si-a asumat practic misiunea de a schimba lucrurile in perioada urmatoare, drept pentru care putem observa deja la aceasta data strategii noi pe aceasta piata.

Spre exemplu, in ultimii ani am facut cunostinta din ce in ce mai des cu tot mai multe masini electrice, cu emisii zero. “Destination Zero” este un proiect pe care l-au adoptat cei de la Jaguar Land Rover in urma cu ceva timp, producatorul britanic propunandu-si sa contribuie la modelarea unui viitor cu “zero emisii, zero accidente si zero aglomeratie”.

In acest context, cei de la Jaguar Land Rover au facut un prim pas in fata si au lansat conceptul Project Vector, un vehicul autonom echipat cu propulsie electrica. Oficialii constructorului britanic sustin ca dimensiunea compacta si flexibilitatea sunt calitatile prin care vehiculul poate fi folosit atat de catre persoanele fizice, pentru uz personal sau chiar si pentru ride-hailing, dar si de catre firme pentru servicii de transport comercial.

Planurile celor de la Jaguar Land Rover nu se opresc insa aici, producatorul britanic gandindu-se deja si mai departe. Astfel, grupul Jaguar Land Rover isi doreste o colaborare cu autoritatile din orasul Coventry. Astfel, Project Vector ar urma sa fie lansat in cele din urma in cadrul unui serviciu de mobilitate cu masini autonome.

Conform anunturilor facute de cei de la Jaguar Land Rover, acest lucru ar urma sa se intample incepand cu anul 2021. Ramane de vazut daca lucrurile pe care si le propun cei de la Jaguar Land Rover se vor realiza in cele din urma in urmatorii doi ani, planul acestora fiind unul extrem de ambitios, trebuie sa recunoastem!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Jaguar

Newsletter