Jaguar Land Rover ar putea produce masini electrice in Marea Britanie

Jaguar i-Pace

Jaguar Land Rover se afla pe punctul de a prezenta planurile cu privire la productia de masini electrice in Marea Britanie. Activitatea din lumea auto de pe teritoriul Marii Britanii sufera destul de mult la acest moment, iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana ducand la niste probleme destul de complicate pentru constructorii auto cu uzine construite acolo.

Pana la acest moment, nu este cunoscuta modalitatea prin care se va face in cele din urma acest Brexit, existand riscul ca Marea Britanie sa iasa din Uniunea Europeana fara un acord comercial semnat. Lucrurile se vor complica extrem de mult in acest caz, activitatea din mai multe domenii fiind pusa in pericol.

Spre exemplu, in urma cu numai cateva zile, autoritatile nipone transmiteau un avertisment extrem de clar britanicilor cu privire la ceea ce s-ar putea intampla in cazul in care Brexit-ul va fi finalizat in cele din urma fara un acord cu Uniunea Europeana.

Mai exact, producatorii auto niponi cu uzine pe teritoriul Marii Britanii ar urma sa paraseasca Regatul Unit in cazul in care nu se va ajunge la o concluzie cu privire la un acord comercial intre cele doua parti, care sa fie semnat inainte ca Brexit-ul sa fie finalizat. De asemenea, nu doar producatorii niponi se lovesc de aceste probleme, urmand ca mai multi constructori sa isi anunte retragerea partiala sau totala de pe piata britanica.

Asadar, intr-un context nu tocmai favorabil pentru piata auto britanica, cei de la Jaguar Land Rover sunt pe punctul de a isi anunta startul productiei de masini electrice pe teritoriul Marii Britanii, in cadrul uzinei de la Castle Bromwich. Conform unor informatii oficiale publicate de o publicatie britanica, oficialii Grupului Jaguar Land Rover vor anunta in cursul saptamanii viitoare planurile cu privire la productia de masini electrice in cadrul acestui punct de productie de la Castle Bromwich.

Conform primelor speculatii, pe lista celor de la Jaguar Land Rover se regasesc trei modele. Este vorba in primul rand despre noua generatie XJ, care va fi 100% electrica. De asemenea, se pare ca pe aceeasi lista se regaseste si un nou SUV, despre care inca nu se stie detalii.

Asa cum stiti deja probabil, i-Pace a fost primul SUV electric din gama producatorului britanic, model care a fost lansat si in tara noastra in aceasta primavara. Cei interesati de un astfel de model, trebuie sa stie ca preturile lui pornesc de la aproximativ 78.000 de euro!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter