Jaguar Land Rover primeste 500 de milioane de lire de la guvern pentru dezvoltarea masinilor electrice

Jaguar XJ

Masinile electrice sunt din ce in ce mai importante pentru marea majoritate a producatorilor auto, acestia investind sume considerabile pentru a accelera procesul de dezvoltare. Cifrele de vanzari inregistrate in segmentul auto pe plan european au inceput sa arata din ce in ce mai bine, ceea ce ii face pe producatorii auto sa isi doreasca tot mai puternic intensificarea procesului de electrificare a portofoliilor.

Mai mult decat atat, si autoritatile unor state europene fac eforturi pentru a ii convinge pe soferi sa se reorienteze catre masinile electrice. Spre exemplu, in tara noastra exista Programul Rabla Plus, prin care cei care isi cumpara o masina electrica 100% pot primi un voucher in valoare de 45.000 de lei!

Daca ne indreptam atentia catre Marea Britanie, vom observa insa ca Guvernul de la Londra a facut un pas si mai hotarat in fata, luand decizia de a sprijini efectiv procesul de productie si de dezvoltare al masinilor electrice.

In aceste conditii, guvernul britanic a luat decizia de a ii ajuta pe cei de la Jaguar Land Rover cu un imprumut in valoare de nu mai putin de 500 de milioane de lire sterline. Conform anuntului oficial comunicat de reprezentantii guvernului britanic, acest imprumut a fost acordat pentru ca producatorul auto “sa dezvolte, sa produca si sa exporte masini electrice”.

Planurile de electrificare in cazul britanicilor de la Jaguar Land Rover sunt in plina desfasurare, oficialii din conducerea producatorului anuntand in urma cu ceva vreme ca isi doresc ca fiecare model din gama sa beneficieze de cel putin o versiune electrificata incepand cu anul urmator. Totodata, in urma cu doua saptamani, chiar atunci cand actuala generatie a parasit linia de productie, cei de la Jaguar au confirmat ca viitoarea generatie XJ va fi 100% electrica, procesul de productie urmand sa inceapa anul urmator in cadrul uzinei din Castle Bromwich, Marea Britanie.

In trecut, oficialii din conducerea producatorului britanic au anuntat ca au de gand sa investeasca sume considerabile, care s-ar ridica la cateva sute de milioane de lire sterline, pentru ca uzina din Castle Bromwich sa gazduiasca productia modelelor electrificate incepand cu anul 2020.

Noua generatie XJ va fi insa primul model electric care va intra in productie in cadrul acestei uzine, insa pe viitor vor exista si alte modele electrice care vor fi produse aici. Mai mult decat atat, constructorului britanic va dezvolta in perioada urmatoare o platforma noua, care va fi numita Modular Longitudinal Architecture si care va fi folosita pentru dezvoltarea unor modele electrice si plug-in hybrid noi!

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp