Jaguar Land Rover cauta o finantare de un miliard de dolari

Jaguar Land Rover cauta o finantare de un miliard de dolari

Anul 2018 s-a dovedit a fi un an extrem de greu pentru cei de la Jaguar Land Rover, britanicii raportand pierderi de aproape patru miliarde de euro in ultimele trei luni ale anului trecut. In aceste conditii, anul trecut a fost un adevarat dezastru pentru britanici, acestia fiind afectati atat de vanzarile diesel extrem de slabe, cat si de incertitudinea legata de procesul de iesire al Marii Britanii din Uniunea Europeana. Toate aceste rezultate financiare au dus in cele din urma si la un anunt dureros: concedierea a peste 4.500 de oameni in Marea Britanie.

Pierderile financiare reprezinta, bineinteles, un motiv serios de ingrijorare pentru patronii de la Tata Motors. Acestia se vad pusi in situatia de a fi nevoiti sa gaseasca solutii cat mai urgente pentru redresarea companiei britanice. Insa, avand in vedere ca vorbim despre pierderi atat de insemnate, acest proces nu va fi deloc usor. Constructorul britanic a ajuns acum in situatia de a avea nevoie de o suma imensa de bani pentru a isi putea continua activitatea. Lasand asta la o parte, riscul este in continuare la cote inalte pentru cei de la Jaguar Land Rover, neexistand nicio solutie concreta care sa ii scoata din impas in urmatoarea perioada.

Conform informatiilor oficiale care au ajuns in ultimele zile in spatiul public, cei de la Jaguar Land Rover au nevoie sa obtina nu mai putin de un miliard de dolari in urmatoarele 14 luni. Toti acesti bani vor fi utilizati pentru finantarea investitiilor si pentru diferite cheltuieli pe care le are producatorul in activitatea sa de zi cu zi. Asa cum va puteti imagina, obtinerea unei sume de bani atat de mare nu este deloc usoara. Mai ales in conditiile in care toata lumea este la curent cu situatia britanicilor de la Jaguar Land Rover. Printre variantele care sunt luate in calcul de oficialii britanici se numara si optiunea unui imprumut bancar.

Chiar si in acest context extrem de dificil, cei de laJaguar Land Rover isi propun multe pentru urmatoarea perioada. Mai exact, acestia pregatesc un plan de investitii masive in urmatoarea perioada. Britanicii au in plan sa lanseze patru modele noi in urmatorii cinci ani, o misiune care nu se va dovedi deloc prea facila in actualele conditii. De asemenea, producatorul britanic isi mai doreste si ca fiecare model din portofoliu sa primeasca o generatie noua pana cel mai tarziu in anul 2024. Ramane de vazut daca, in cele din urma, britanicii isi vor putea pune in practica planurile!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter